IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 45 дни ще са готови анализите на пробите от настилката на магистрала "Тракия"

Ако бъдат установени нарушения в насипния материал, ще бъде разпоредено те да бъдат отстранени

13:12 | 02.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
До 45 дни ще са готови анализите на пробите от настилката на магистрала "Тракия"

Общо 10 проби за строителството на магистрала "Тракия" взеха днес експерти от Дирекцията за национален строителен надзор (ДНСК) и представители на сертифицираната лаборатория "Пътни строежи 2000" - Бургас. Всяка една проба ще бъде изследвана по девет показателя - противотежест, естествено водно съдържание, зърнометричен състав и други. Това посочи Нели Вълчева, специалист в бургаската лаборатория.

Анализите на пробите ще бъдат готови най-рано до 45 дни. Ако бъдат установени нарушения в насипния материал, който се полага на магистралата, ще бъде разпоредено да бъдат отстранени и ще се търси отговорност от виновните лица, коментира Женя Пеева, главен инспектор в ДНСК.

Изграждането на магистралата е с две седмици предсрочно, съобщи Илия Златев - представител на изпълнителя на обекта "Трейс Холд Груп".

През март представители на левицата заявиха, че част от аутобана се строи върху пепел. В основата на 32-километровия участък от Стара Загора до Нова Загора се полага отпадъчна пепел от въглищни мини, вместо качествен инертен материал, твърдеше опозицията.

В отговор министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев разпореди да се извърши независима експертиза на действията на всички участници в процеса на строителството на магистрала "Тракия".

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още