IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп отхвърли съмненията на Станишев в качеството на строежа на АМ Тракия

От холдинга увериха, че лот 2 на автомагистралата ще бъде завършен с качество, срок и цена, съгласно договора за изпълнение

13:23 | 17.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Трейс Груп отхвърли съмненията на Станишев в качеството на строежа на АМ Тракия

Във връзка с вчерашна публикация във в. „Труд“ относно строителството на магистрала Тракия и изразените от бившия премиер Сергей Станишев и зам.-министъра на регионалното развитие Димчо Михалевски съмнения в качеството му, Трейс Груп Холд, като засегната страна, разпространи чрез БФБ своята позиция.

По повод вида и качеството на влаганите материали в изграждането на лот 2 от АМ „Тракия”, от холдинга заявяват, че те отговарят на всички изисквания на договора и техническата спецификация.

При изпълнение на строителните работи има три етапа за допускане на материал за влагане на обекта, т.е. всеки материал минава най-малко през три нива на проверка и контрол.

След определяне на източника се вземат контролни проби от изпълнителя. Ако те отговарят на изискванията на техническата спецификация, материалът се предлага за одобрение на надзора заедно с целия доказателствен материал.

След одобряването му и започване на работата с него, съгласно изискванията на нормативните документи, отново периодично се вземат нови проби от обекта и от източника на материала за контрол. Тези проби са задължение, както на изпълнителя, така и на надзора и възложителя.

До този момент за конкретния материал са направени над 140 изпитвания за периода на неговото използване, като никое от тези изпитвания не е установило отклонение от нормативните изисквания.

Категорично отхвърляме изчисленията на г-н Михалевски, че „преработката ще струва около 25-26 млн. лв. и ще отнеме три четири месеца”, защото цялата магистрала ще „лежи” 100% върху годни, качествени строителни материали, влагани във всеки един етап от строителството и изцяло покриващи изискванията на нормативните документи и техническата спецификация.

В заключение от компанията уверяват, че обектът ще бъде завършен с качество, срок и цена, съгласно подписания договор и записаните в него гаранции.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още