fallback

Извадиха "Български пощи" временно от забранителния списък за приватизация

Депутатите гласуваха на първо четене промени в закона за приватизация, които ще бъдат коригирани между двете четения

11:10 | 14.09.11 г. 4
Автор - снимка
Създател

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, с които от забранителния списък за приватизация се изключват "Български пощи" ЕАД, "АДИС" ЕООД, "Аудиовидео Орфей" ЕАД и "Военно издателство" ЕООД, съобщи БТА.

Измененията бяха внесени от депутата на ГЕРБ Валентин Николов. Преди да излязат в лятна ваканция, депутатите обсъдиха промените в пленарната зала, но отложиха гласуването им.

След приемането на промените днес Корнелия Нинова от "Коалиция за България" заяви, че е гласувала против тях, защото четири печеливши предприятия ще се продадат, а парите няма да отидат за пенсии в Сребърния фонд, а за покриване на бюджетния дефицит.

Според Нинова не е редно подобен законопроект да се внася от депутати, а от правителството, което в случая се криело зад вносителите заради спорния характер на промените.

Валентин Николов обаче заяви вчера, че "Български пощи" ще останат в забранителния за приватизация списък.

Вносителят обясни, че между първото и второто четене на промените той ще коригира законопроекта, като в него ще остави предложението "АДИС", "Аудиовидео Орфей" и "Военно издателство" да отпаднат от забранителния списък, но не и "Български пощи".

„Дебатът, който искахме да се осъществи за "Български пощи", се състоя“, заключи още Николов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:36 | 14.09.22 г.
fallback