fallback

Chevron няма да сондира в България преди 2015 г.

Представителите на компанията ще започват разяснителна кампания и ще обяснят плановете си в общините и областите, които попадат в зоната за проучване

19:41 | 12.12.11 г. 3
Автор - снимка
Създател

Работната програма на  американския енергиен концерн Chevron за проучване за шистов газ,  която фирмата смята да представи на правителството, ако няма мораториум върху тази дейност, предвижда да бъдат направени четири проучвателни сондажа. Това обяви след работна среща с областни управители, специалисти и представители на компанията зам.министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев, цитиран от БТА. 

Според плановете на компанията два от проучвателните сондажи трябва да са през 2015 година, а другите два - през 2016 година. Дотогава не се предвиждат никакви сондажи, освен сеизмични проучвания.

От Chevron са обяснили, че им е необходимо време, за да направят анализ на съществуващите сондажи, както и сеизмичните проучвания, които не са свързани със сондиране.

Представителите на Chevron са съобщили, че започват разяснителна кампания и ще обяснят плановете си в общините и областите, които попадат в зоната за проучване, посочи зам. министърът.

През лятото Министерският съвет разреши на американската компания Chevron да извършва проучване за евентуални залежи на шистов газ в определен участък в Североизточна България с площ близо 5000 кв. м. Срокът на проучванията е пет години, като компанията предвижда да вложи около 50 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:51 | 11.09.22 г.
fallback