fallback

Отмениха наредбата за малките обществени поръчки

Документите за предварителен контрол на обществени поръчки, финансирани с евросредства, ще се подават по електронен път

14:54 | 15.02.12 г. 2

Министрите одобриха на днешното си заседание да се отмени действието на наредбата за възлагане на малки обществени поръчки и наредбата за осъществяване на предварителен контрол върху процедури за обществени поръчки, финансирани напълно или частично със средства от европейските фондове.

Урежданата от двете наредби материя вече е регламентирана в закона за обществените поръчки и правилника за неговото прилагане, уточняват от правителствената пресслужба.

Документите за осъществяване на предварителен контрол на поръчките, финансирани с евросредства, вече ще се изпращат до Агенцията по обществени поръчки по електронна поща с електронен подпис, предвиждат поправки в правилника за прилагане на закона за обществените поръчки.

С други изменения се предвижда създаването на експертна група, съставена от членове на Сметната палата, Агенцията за държавен финансов контрол и Агенцията по обществени поръчки.

Групата ще разглежда въпроси, свързани с прилагането на законодателството по обществените поръчки. Въз основа на приетите от експертите становища Агенцията по обществени поръчки ще изготвя методически указания за прилагането на законодателната рамка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:28 | 07.09.22 г.
fallback