IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отмениха наредбата за малките обществени поръчки

Документите за предварителен контрол на обществени поръчки, финансирани с евросредства, ще се подават по електронен път

14:54 | 15.02.12 г. 2
Отмениха наредбата за малките обществени поръчки

Министрите одобриха на днешното си заседание да се отмени действието на наредбата за възлагане на малки обществени поръчки и наредбата за осъществяване на предварителен контрол върху процедури за обществени поръчки, финансирани напълно или частично със средства от европейските фондове.

Урежданата от двете наредби материя вече е регламентирана в закона за обществените поръчки и правилника за неговото прилагане, уточняват от правителствената пресслужба.

Документите за осъществяване на предварителен контрол на поръчките, финансирани с евросредства, вече ще се изпращат до Агенцията по обществени поръчки по електронна поща с електронен подпис, предвиждат поправки в правилника за прилагане на закона за обществените поръчки.

С други изменения се предвижда създаването на експертна група, съставена от членове на Сметната палата, Агенцията за държавен финансов контрол и Агенцията по обществени поръчки.

Групата ще разглежда въпроси, свързани с прилагането на законодателството по обществените поръчки. Въз основа на приетите от експертите становища Агенцията по обществени поръчки ще изготвя методически указания за прилагането на законодателната рамка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
MarkoM
преди 12 години
Еми..нали тези ограниченията са именно за това, малки фирми, които нямат достатъчно ресурс, да не поемат поръчки, защото според нечия "презумпция" не могат да ги изпълнят поради липса на "капацитет":).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 12 години
Обществените поръчки.. хм.Изискванията трябва да се сведат до минимум! Засега са непреодолими за много малки фирми! Създава се усещането че всяка поръчка се пише за определена фирма! Наложително е да се намалят драстично праговете за финансови изисквания! Държавници събудете се! Малките фирми също трябва да живеят и съществуват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още