IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Борисов: Членове на политическите кабинети са върнали 603 675 лв. бонуси

Премиерът припомни, че това е първото правителство, призовало администрацията да връща премии

12:41 | 07.03.12 г. 1
Б. Борисов: Членове на политическите кабинети са върнали 603 675 лв. бонуси

От Мария Папазова, Dnes.bg

В специалната сметка, която беше открита в Българската народна банка за връщане на бонусите, са преведени 603 675 лева, получени от министри, зам.-министри, началници на кабинети и областни управители. Това обяви премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерски съвет днес.

"Към днешна дата всички надвзети пари от 2009 година досега са върнати", каза премиерът.

Борисов повтори, че парите са били получени абсолютно основателно, защото са разписани със законите, изработени от предишните управляващи. 

"Не знам дали в историята има случаи чиновници, които са взели законно бонуси, да върнат парите", коментира още премиерът.

Той допълни, че утре ще бъдат готови с данните за допълнителните възнаграждения, получавани от предишните правителства.

Борисов даде пример с бившия заместник финансов министър и впоследствие съветник на президента Георги Първанов  Кирил Ананиев, който по неговите думи, е взел 540 хиляди лева бонуси.

Министър-председателят призова още Ахмед Доган, Сергей Станишев и всички министри и зам.-министри от тройната коалиция да върнат надвзетите пари. Той обвини предишното правителство, че "са си раздавали пари и са произвеждали милионери". По думите на Борисов надвзетите пари от предишното правителство са не по-малко от 7-8 милиона.

Междувременно правителството реши министрите, заместниците им, членовете на политическите кабинети, областните управители и служителите на държавната администрация да нямат право да получават възнаграждения за участието си в бордове, съвети, комисии, работни или експертни групи.

Още новини от България четете на Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 4
Raboti
преди 12 години
В началото на всичко това бе СИНЯТА ко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още