IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата ще отнеме концесията на „Горубсо-Мадан“

Причината е системното нарушаване на условията по договора

19:24 | 13.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Държавата ще отнеме концесията на „Горубсо-Мадан“

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма започна действия по отнемане на концесията на ‚Горубсо-Мадан“, съобщиха от ведомството. 

Според концесионния договор при системно нарушаване на условията за осъществяване на концесията и системно нарушаване на условията по договора концедентът има право да прекрати концесионния договор с едномесечно писмено предизвестие. 

От ресорната главна инспекция по труда са констатирали системно нарушаване на условията по изпълнение на концесионния договор, което не е отстранено в указания срок. Ето защо икономическото министерство предприема действия по отнемане на концесията на „Горубсо-Мадан“ за добив от находищата „Крушев дол“ и „Петровица“.

Вече е изпратено писмо за намеренията, което се приема за едномесечно предизвестие.

„Дори когато един човек няма пари, може да спази думата си. Очевидно собственикът не умее да води коректен диалог. Не получихме нито график за заплатите, нито бяха платени частично в понеделник. Държавата ще търси друг изход за мината и тръгваме към отнемане на концесията. В тази индустрия се печели добре не само когато се експлоатират подземни богатства и труда на хората, а и когато има добър мениджмънт“, коментира от Катар икономическият министър Трайчо Трайков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още