IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Управляващите са готови с предложение за нов управител на здравната каса

От ГЕРБ търсят кандидати за поста и на здравния министър Стефан Константинов

09:50 | 14.03.12 г. 2
Управляващите са готови с предложение за нов управител на здравната каса

Депутатите от управляващата партия са готови с предложение за нов управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Те ще предложат на премиера Бойко Борисов касата да бъде оглавена от сегашния директор на дирекция "Лекарствени продукти" в НЗОК Калина Пенчева.

От средата на 2010 г. Пенчева отговаря за лекарствената политика на касата, като преди това е била в бизнеса с лекарства. Пенчева постъпва на работа в касата от фармацевтичната компания "Алфарма", показа справка в Търговския регистър. 

Депутати от управляващото мнозинство обявиха преди два дни, че преди да номинират Пенчева за поста, са направили необходимата справка, доказваща, че тя няма агентурно минало.

Последната дума за избора на новия шеф на касата ще има изпълнителната комисия на ГЕРБ, която се очаква да излезе с решение през следващата седмица. 

Междувременно стана ясно, че в ГЕРБ са получили задача да търсят кандидати и за поста на здравния министър Стефан Константинов. 

Очаква се премиерът да вземе решение за поредната рокада след завръщането си от Катар в петък.

"Показателно бе това, че във вторник здравният министър не дойде на заседанието на групата ни", коментираха депутати. Те допълниха, че не са обсъждали предложенията за промени в закона за лекарствата, тъй като в момента те са пуснати от здравното ведомство за съгласуване и първо трябва да получат одобрение от Министерския съвет. 

След трите неуспешни опита в избора на здравен министър от настоящото правителство, най-вероятно на стола в здравното министерство ще седне мениджър, който до момента не е работил в здравната сфера, се коментира в медиите.

Още новини за България четете на Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
velislavat
преди 12 години
Нищо ново под слънцето,за шеф на касата ще изберат човека който досега е отговарял за лекарствената политика на касата и е плащал огромните цени на лекарствата не Софарма,без да се опита да ги намали.Така си и знех,че лобито на Огнян Донев ще надделее и че пак ще сложат човек,който да урежда високоте цени на лекарствата не Софарма и пак да отиват милиони от парите ни в неговия джоб.Докато е председател на КРИБ и може да влияе на правителството със стачки и с болкиране на решенията на тристранката,не виждам кой ще се наеме да му наруши интересите и да прекрати плащането на свръхвисоките цени на лекарствата на Софарма и Софарма трейдинг!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
sonka.74
преди 12 години
Оказва се, че няма човек в НЗОК, който в началото на кариерата си да не е бил фармацевт. Сега пак ще завалят обвинения в лобизъм, ама нали кандидатката е работила в друга компания, а не "Софарма" - така, че може и да й се размине, защото атаките в медийните баталии напоследък си имат ясен и единствен адресат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още