fallback

Десислава Атанасова даде заявка за бързи промени в здравеопазването

До един месец потребителите ще усетят намалението на цените на лекарствата, обеща в първото си изказване бъдещият здравен министър

16:01 | 16.03.12 г. 4

Номинираната за поста министър на здравеопазването Десислава Атанасова   Снимка: БТА

Номинираната за поста министър на здравеопазването Десислава Атанасова декларира, че ще подкрепи създаването на временна анкетна комисия за лекарствената политика, съобщи БТА.

Преди ден опозицията поиска създаването на временна анкетна комисия, която да провери какви са били цените на медикаментите и на какво се дължи повишението им за последните две години.

Атанасова заяви в парламента, че има конкретни идеи за промяна в нормативната база, без да се налагат драстични промени в Закона за здравното осигуряване и в закона за лекарствените продукти. 

„Не желая да се ангажирам с проценти, надявам се в рамките на един месец потребителите да усетят намалението на цените на лекарствата“, коментира още Десислава Атанасова.

Тя подчерта, че работи добре с вицепремиера Симеон Дянков.

Десислава Атанасова определи здравеопазването като тежка сфера, в която е имало много опити за реформи. Всеки ден нещата стават все по-зле, надявам се, че "невидимите" подобрения ще се усетят след края на мандата на ГЕРБ, допълни бъдещият здравен министър.

Атанасова не смята да прави ревизия на работата на предшественика си Стефан Константинов, когато влезе в здравното ведомство. Няма да се връщам назад, ще се съсредоточа в действията напред, категорична беше тя.

Десислава Атанасова заяви, че е наясно защо премиерът е освободил Константинов, както и с приоритетите на правителството и на парламентарната група на ГЕРБ и затова смята, че може да се справи с отговорностите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:08 | 10.09.22 г.
fallback