IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Делян Добрев ще е новият министър на икономиката

За наследник на Стефан Константинов има две кандидатури – Менда Стоянова и Десислава Атанасова

08:41 | 16.03.12 г. 10
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев &nbsp; Снимка: БТА</p>

Новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев   Снимка: БТА

Досегашният заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще наследи на поста Трайчо Трайков. Това каза в сутрешния блок на БНТ „Денят започва” премиерът Бойко Борисов.

„Добрев ние сме го издигали. За това време, в което е в МИЕТ, той се справя отлично“, заяви премиерът. 

33-годишният  Добрев е от Хасково, през 2002 г. се дипломира като икономист в Wesleyan University, Мидълтаун, САЩ, а по-късно е специализирал счетоводство и финанси в Лондонския университет по икономика и политически науки.

„Имам два варианта за нов здравен министър. Ще ги обсъдя днес до обед и ще ви кажа“, добави още Борисов.

На въпрос дали става дума за Менда Стоянова или Десислава Атанасова, Борисов отговори, че и двете са много добри. „Искам да видя къде ще се създаде по-малко вакуум, ако преместя една от двете“, добави Борисов. „Постът на здравния министър е толкова проветриво място, защото искам там да се случат реформи“, добави премиерът и поясни, че Стефан Константинов е бил честен човек, но е успял да се скара с всички.

Борисов коментира и твърдението на лидера на СДС Мартин Димитров, според когото Трайков е бил принуден да си подаде оставката заради твърдата си позиция по въпроса за АЕЦ „Белене“.

Според Борисов мненията за АЕЦ "Белене" на който и да е премиер, депутат, партиен лидер могат да са само субективни. „Затова чакаме доклад на най-добрия консултант в света – HSBC Bank“, каза Борисов. „Трябва да се каже - дали е финансово изгодна, дали ще има къде да се продаде токът“, добави Борисов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 4 rate down comment 1
mos70
преди 12 години
Е бах ти и държавата, щом 33 сополанко и е министър!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 3
slavkovrr
преди 12 години
Досегашният заместник-министър Делян Добрев ще е новият министър на икономиката, енергетиката и туризма. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в интервю за БНТ. Добрев ще замени подалия оставка Трайчо Трайков. Според премиера той ще свърши по-добра работа, въпреки че е на 33 години.Добрев е роден през 1978 г. в Хасково. Бакалавър е по икономика (Университет Уеслиан, САЩ). Специализирал е и в Лондонското училище по икономика и политически науки.Експерт е по управление на европейски проекти, финансово и данъчно законодателство. До назначаването си за заместник-министър на 18 май 2011 Добрев е депутат, където е бил и зам.-председател на икономическата комисия.На 18 май 2011 е назначен е за заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 1
dakl
преди 12 години
За Б.Б. не са важни интересите на България или на българския бизнес в случая , а министирите му да са послушковци! Естествено , че това момче ще е поредния провал!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
slavkovrr
преди 12 години
И от къде го знаеш като-повече от професионалист? Нещо мо няма биографията из нета, за разлика от другото ново назначиние.Даже се потат някой, дали има истинска диплома, ако въобще има такава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 1
kaputov
преди 12 години
Добрев май е внук на бившия Кмет(или Окр. секретар на БКП беше) на Хасково по Татово време .Има опит и в частния бизнес.Беше в някакъв фонд на "Форуком".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 4
fenixsz
преди 12 години
Смятам, че е много прилично момче. Беше гостувал в предаване и имаше много точни и ясни виждания. Харесва ми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 5
Sumurset
преди 12 години
Познавам го.Повече професионалист, отколкото партиец .На фона на останалите недоразумения, които ни управляват си е попадение- поне за това е учил.Във всеки случай е по-знаещ в материята за която ще отговаря от Цецко или Боцко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 3
melon
преди 12 години
На 33г има със сигурност страшен опит... Егати държавата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 2
Hris0 Hrist0v
преди 12 години
Поредния къдровак по диплома. Делян Добрев стана зам. министър преди по-малко от година като замести на поста, подалия оставка тогава Марий Косев. Днес вече е министър - Хора стават звезди. Добрев, освен диплома (както вече станахме свидетели в кабинета се лъже и фалшифицират дипломи, надявам се поне някой да му провери неговата) и без никакъв опит в реалния бизнес, а само в държавната администрация, много прилича на Лиляна Павлова. На мен ми се струва, че експертите в правителството се заменят от послушни и покорни чиновници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още