IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десислава Атанасова даде заявка за бързи промени в здравеопазването

До един месец потребителите ще усетят намалението на цените на лекарствата, обеща в първото си изказване бъдещият здравен министър

16:01 | 16.03.12 г. 4
<p>
	<em>Номинираната за поста министър на здравеопазването Десислава Атанасова </em>&nbsp; Снимка: БТА</p>

Номинираната за поста министър на здравеопазването Десислава Атанасова   Снимка: БТА

Номинираната за поста министър на здравеопазването Десислава Атанасова декларира, че ще подкрепи създаването на временна анкетна комисия за лекарствената политика, съобщи БТА.

Преди ден опозицията поиска създаването на временна анкетна комисия, която да провери какви са били цените на медикаментите и на какво се дължи повишението им за последните две години.

Атанасова заяви в парламента, че има конкретни идеи за промяна в нормативната база, без да се налагат драстични промени в Закона за здравното осигуряване и в закона за лекарствените продукти. 

„Не желая да се ангажирам с проценти, надявам се в рамките на един месец потребителите да усетят намалението на цените на лекарствата“, коментира още Десислава Атанасова.

Тя подчерта, че работи добре с вицепремиера Симеон Дянков.

Десислава Атанасова определи здравеопазването като тежка сфера, в която е имало много опити за реформи. Всеки ден нещата стават все по-зле, надявам се, че "невидимите" подобрения ще се усетят след края на мандата на ГЕРБ, допълни бъдещият здравен министър.

Атанасова не смята да прави ревизия на работата на предшественика си Стефан Константинов, когато влезе в здравното ведомство. Няма да се връщам назад, ще се съсредоточа в действията напред, категорична беше тя.

Десислава Атанасова заяви, че е наясно защо премиерът е освободил Константинов, както и с приоритетите на правителството и на парламентарната група на ГЕРБ и затова смята, че може да се справи с отговорностите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
0pk
преди 12 години
Колко наивно :)Иначе казано "нашия набор" идва на власт, хахаха.Как мислиш, дали ще взима сама решения или ще чака послушно нареждания? :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
dean.jordanov
преди 12 години
Всъщност аз се възхищавам на дамата. Показва по-големи топки от който и да е било. Само това, че е приела поста показва страшна смелост. Влиза доброволно в адския огън.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
vertikalna integraci
преди 12 години
Да я видим новата министърка как ще се пребори с огромните цени на Софарма и лобито на Огнян Донев? Да я видим как ще направи реформата в здравеопзването,въпреки опитите на лекарите да я саботират? Да я видим как ще намали значително броя на болниците? Интересно ще е да я видим,какво може и ще и бъде позволено да направи за това кратко време с което разполага!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
"Много като тебе вече плакаха".. Цитат от българска народна песен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още