IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Московски договори с Норвегия финансиране на проекти в иновациите

От пресцентъра на МТИТС опонират на публикации за липса на дейност по въвеждане на електронното правителство

20:17 | 04.05.12 г.
Московски договори с Норвегия финансиране на проекти в иновациите

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски договори целеви средства за финансиране на проекти, свързани с електронното управление и иновациите по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежката програма за сътрудничество, икономически растеж и устойчиво развитие, съобщиха от пресцентъра на поверенот му министерство.

Средствата са договорени по време на двудневното посещение на Московски в Норвегия, приключило днес, а конкретният размер на финансирането ще зависи от предложените от българската страна проекти, се посочва в съобщението.

От пресцентъра припомниха също по повод на появили се публикации, че електронното правителство няма да се случи, защото не се знае кой носи отговорност, че с постановление № 268 на МС от 26.09.2011 г. е създаден Съвет за електронно управление, чийто председател е премиерът Бойко Борисов.

Заместник-председатели на съвета са Симеон Дянков, заместник министър-председател и министър на финансите; Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи; Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и  Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз.

Съветът координира дейностите и мерките за въвеждане и развитие на електронното управление. Заместник-министър Валери Борисов е натоварен лично от премиера Бойко Борисов да осъществява дейностите по реализация на електронното управление.

Конкретните срокове, индикативните бюджети на проектите и отговорниците за тях, са разписани в Пътната карта към Стратегията за електронно управление. Документът е в процес на активни обсъждания  с министерството на финансите и останалите ангажирани институции. Очаква се междуведомственото съгласуване на ключовия документ да приключи до средата на юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още