IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На 1,3 млн. лв. се оценяват щетите от труса в София и прилежащите райони

Средства за възстановяване на пораженията ще се отпускат само срещу редовни документите за собственост и строеж, поясни кметът на София Йорданка Фандъкова

17:54 | 28.05.12 г.
На 1,3 млн. лв. се оценяват щетите от труса в София и прилежащите райони

Щетите от земетресението в границите на Столичната община по предварителни данни възлизат на близо 1,3 млн. лв., обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя поясни, че общината ще кандидатства пред междуведомствената комисия за покриване на щетите на тази стойност, предаде БТА.

Данните за пораженията от труса, който разлюля страната на 22 май през нощта, са били обобщени вчера. 

Работата на комисиите ще продължи с индивидуалната оценка по всяка щета, посочи кметът. Тя припомни, че компенсации ще се отпускат само срещу редовни документи, удостоверяващи собствеността на имотите и законното изграждане на сградите.

До края на седмицата всички засегнати от земетресението ще получат финансова помощ, съобщи в късните часове на деня и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Очаква се утре Министерският съвет да определи размера на еднократната помощ, която потърпевшите ще получат, за да покрият разходите си за неотложните дейности.

Българският еврокомисар за реакция при кризи Кристалина Георгиева съобщи днес, че ще бъдат проучени и възможности за отпускане на средства от европейските социални фондове, които да се насочат към възстановяването на жилищата на засегнатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още