fallback

Гриша Ганчев обяви, че разпродава бизнеса си

Два дни след като прокуратурата повдигна обвинения срещу собственика на "Литекс" той обяви, че се отказва и от всичките си инвестиции в спорта

17:48 | 31.05.12 г. 11

Собственикът на „Литекс" Гриша Ганчев ще разпродаде в рамките на една година целия си бизнес и ще се оттегли. Той обяви намерението си в интервю пред "Дарик радио" два дни след като специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу него.

Ловешкият бизнесмен се отказва и от всичките си инвестиции в спорта. Гриша Ганчев засега замразява и преговорите за покупка на част от футболния клуб ЦСКА. В момента „Литекс" не е бил сред приоритетите му в бизнеса.

Ганчев смята, че целият случай от акция „Захар" на 10 май до днес бил нагласен. Според държавното обвинение Ганчев е ръководил престъпната структура от шестима души, които бяха задържани за измами с ДДС при търговия със захар. 

При задържането на шестимата на 11 май Гриша Ганчев беше привикан на разпит в ГДБОП, но тогава не му бяха повдигнати обвинение. Досега сочен за лидер на престъпната група беше Милко Талев.

Предявяването на обвинения срещу Гриша Ганчев за заплаха за убийство и ръководене на организирана престъпна група е станала с 24-часова заповед за задържане от страна на ГДБОП. Бизнесменът е престоял в ареста обаче само два часа и 45 минути в ранния следобед на 29 май.

Според прокуратурата Ганчев е отправял закана за убийство към шефа на НАП Красимир Стефанов.

Гриша Ганчев обясни, че познава от четвърт век Недялко Чандъров, който фигурира в прокурорското постановление като „посредник" при заплахата за убийство срещу шефа на данъчните. От документа не става ясно дали самият Чандъров е уведомил потенциалната жертва за заплахата, тъй като формулировката е „заканата с убийство е станала достояние" на Стефанов.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:20 | 14.09.22 г.
fallback