IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двама кандидати са подали оферти за разпространение на винетките

Условията тази година са сериозно завишени, изискването за оборот се е увеличило от 6 млн. лв. за последните 3 г. на 20 млн. без ДДС

17:16 | 25.07.12 г. 2
Двама кандидати са подали оферти за разпространение на винетките

Само две оферти постъпиха в търга за разпространител на винетките до 2017 г., съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Офертите са подадени от две сдружения - едното между “Български пощи” ЕАД и “ВИП Секюрити” ЕООД, а другото е обединение между “СИБанк” и “Г4С Секюрити Сървисиз България”.
 
Тръжната комисия ще е готова с оценката на техническите оферти на кандидатите след месец. Тогава ще отвори и ценовите предложения, които са определящи за избора на изпълнител.


 
Условията към кандидатите тази година са сериозно завишени. Изискването за оборот се е увеличило от 6 млн. лв. за последните 3 г. на 20 млн. без ДДС.  Участниците трябва да осигурят и поддържат 10 пункта във всяка област на страната, които да работят денонощно. 

През 2009 г. изискването е било за 1 пункт. Кандидатите трябва да предложат най-малко 1000 места за разпространение на стикерите, ако искат да продължат в конкурса.
 
Сред останалите изисквания са за последните три години фирмите да са изпълнили поне един договор, сходен с предмета на поръчката, да имат материална база, транспортни средства (минимум 5 на всеки 100 пункта), да притежават система за охрана и GPS мониторинг на автомобилите, с които ще извършват превозите.

Изпълнителят ще трябва да осигури и софтуер за отчитане на продажбите на стикери от всеки пункт, както и автоматизирана система за проследяване на наличностите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Damianov
преди 11 години
И отново единственият играч ще бъде СИБанк. Как си нареждат нещата и мачкат другите без никакво притеснение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
troika
преди 11 години
а кога ще направят годишните винетки да са от дата до дата, а не до края на годината? Да не говорим, че няма тримесечна или полугодишна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още