IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В продажба са пуснати 1,6 млн. винетни стикери с дата 2012 г.

Няма да има санкции за неизписан регистрационен номер върху винетката, предупреждават от пътната агенция

13:02 | 21.12.11 г.
В продажба са пуснати 1,6 млн. винетни стикери с дата 2012 г.

От началото на седмицата са пуснати в продажба първите 1,6 милиона винетни стикери за 2012 г., които могат да се намерят в цялата страна, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“

Приблизително 70 хиляди са годишните стикери, чието търсене в началото на годината не е голямо, поясниха от агенцията.

Експертите припомнят, че няма да има глоба за винетни лепенки, върху които не е обозначен регистрационният номер на автомобила. Промяната беше въведена по настояване на транспортни компании, които работят с наети автомобили, за които е трудно да се сменява винетката заради задължителното отразяване на номера, припомниха от пътната агенция.

Стикерите за следващата година се продават в над 3 400 бензиностанции, пощенски клонове, големите вериги магазини, на граничните пунктове и офисите на областните звена на пътната агенция.

От ведомството припомниха, че цената на стикерите не се променя, като за годишна винетка се плащат 67 лв., за месечна – 25 лв. и за седмична – 10 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още