IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Левон Хампарцумян е Мениджър на годината 2012

Тази година финалистите на конкурса бяха общо 10

09:01 | 27.10.12 г. 15
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Левон Хампарцумян. <em>Снимка: UniCredit Bulbank</em></p>

Левон Хампарцумян. Снимка: UniCredit Bulbank

Председателят на Управителния съвет на Unicredit Bulbank Левон Хампарцумян бе избран за Мениджър на годината 2012. Това стана ясно по време на тържествената церемония на петото юбилейно издание на конкурса, който отбелязва постиженията в управлението на големите компании у нас.

Списание "Мениджър" е организатор на конкурса в партньорство с международната консултантска компания „Делойт България”, а сред медийните партньори на събитието бе и Investor.bg 

Десетимата финалисти бяха определени по специална методология на консултантската къща. Те управляват общо 21 127 служители, а активите на компаниите, на които седят начело, през 2011 г. са оценени на 28 млрд. лв., а сборният им капитал е в размер на 5 млрд. лв.

Хампарцумян получи призова кристална статуетка от президента Росен Плевнелиев. Държавният глава описа победителя като "живата история на българския бизнес. Един голям познавач, мъдрец и истински лидер”.

От своя страна Хампарцумян пожела на присъстващите на събитието "никога да не забравяме, че се съревноваваме не с миналото си, а с останалия свят и затова ще трябва да тичаме толкова бързо, колкото и той”.

„Много съм развълнуван и изненадан че точно аз станах носител на наградата тази година. Като мениджър мога да кажа, че съм случил на екип. А на всички останали тук в тази зала и извън нея искам да кажа: никога не бива да забравяме, че се съревноваваме не с миналото си, а с останалия свят и затова ще трябва да тичаме толкова бързо, колкото и той”, каза още Левон Хампарцумян. 

Освен тази почетна награда на церемонията бяха раздадени още три отличия.

Зоя Паунова, маркетинг къмпани президент на „Астра Зенека България” получи специалната награда за устойчиви резултати в бизнеса, която й бе връчена от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Организаторите на конкурса бяха предвидили и "награда на публиката", която бе определена чрез електронно гласуване на сайта на bTV. Призовото отличие получи Максим Бехар, изпълнителен директор на M3 Communication Group.

За пръв път тази година, по идея на медийните партньори на конкурса, бе учредена и награда за мисия в полза на обществото. Така организаторите на конкурса връчиха и почетна награда на БНТ.

В изказванията на бизнесмените несъмнено се прокрадна критика към управляващите и политиците като цяло, пише и Dnes.bg.

От тънки шеги към вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, до футболни метафори, с които бизнесмените призоваваха държавата да играе в един отбор с тях и да им подава топката, за да вкарват головете - почти във всяко едно изказване се усети политически оттенък.

Несъмнено най-колоритен в изявлението си беше Хампарцумян, който сравни дебатите, които се водят в парламента около данък депозит, с идеалите на Октомврийската революция. С шеговития си тон той призова да не се опитваме да ги възраждаме, при положение че те не са сработили близо 100 години.

С чувство за хумор се отличи и министър Томислав Дончев , който пожела на президента на "Мусала Софт" да търси нови върхове, въпреки че у нас по-висок връх от Мусала няма.

Министър Делян Добрев пък определи времената, в които живеем, като интересни и цитира поговорка: ""Пази Боже да живееш в интересни времена". Неговото изказване също беше провокирано от темата за кризата, но той вмъкна оптимизъм за бъдещето в думите си.

Конкурсът „Мениджър на годината“ се провежда за пети пореден път. В предишните четири издания победители станаха Станислав Разпопов - главен изпълнителен директор на „Дунапак Родина” АД, Андреас Майерхофер, главен изпълнителен директор на „Мобилтел” АД, д-р инж. Лъчезар Цоцорков, изпълнителен директор на „Асарел медет“ АД и инж. Валенти Трифонов, изпълнителен директор на „Приста ойл“ ЕАД.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 1 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Малко силно е бих казал, че се "учудвам" :) Вече на нищо не се учудвам! Просто съм до болка възмутен от меко казано ,малко компетентни хора, заемащи неподходящи за ценза им постове, ръсещи мозък колкото и да не им се отдава и мислейки си че някой будала им "верва". Отдавна никой не вярва на банкерите,икономистите,финансистите,стъкмистите и техните марионетки политиците! Но те упорито ръсат мозък в области напълно непонятни за тях... Абсурди в целия свят! Тотални!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 0 rate down comment 0
Balgarian35
преди 11 години
И аз съм инженер химик по диплома, но не работя в хим.отрасъл (може би защото почти няма такъв в БГ).Поздравявам колегата за наградата и имам една лека препоръка към него-по-малко да излиза да приказва по телевизиите . Той е банкера който най-мн.се появява на екрана , за щяло и не щяло.Никой от колегите му не се изявява в тази светлина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Аз имам друг спомен от черешката на тортата. Заедно с Левон участваше и Део. когато беше домакин попита банкера: Харесва ли ви апартамента, на който сте наполовина собственик? хехе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 0
totovdbg
преди 11 години
В ...BG...всеки се занимава и работи за КАКВО НЕ УЧИЛ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 0
ANS9983
преди 11 години
В България нищо не може да ме учуди. Интерсно, става главен изпълнителен директор на Булбанк след като приватизира Външнотърговска банка като изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. Явно много е поработил за приватизацията. Но по-интересно ми е как успява да се справи с толкова много задължения. Приз "Вундермениджър на БГ" заслужава. Спи ли въобще?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 1
THE TRADER
преди 11 години
Той, че не е мениджър, съм съгласен! Но да е "харизматична личност"?!? Ако той е харизматична личност, то всички други трябва да сме повече от урунгели!!! Това е една личност, която няма нищо общо с банките, а отдавна също и с инженерите и химията! Най-много му се отдава химията на говоренето и банковата асоциация го използва точно да това, да защитава интересите на всички банки вкупом, като ни "обяснява" на всички, как трябва да си даваме парите на банките, без много да питаме, а те да ни обръщат с главата надолу и да ни изтръскват, докато нещо дрънка из джобовете! Даже си извоюваха и правата да действат спрямо длъжниците си като държавна институция, без санкцията на съда! Сигурно получава своето от всяка една банка, която работи в България?! Но и той ще си намери майстора, оня отгоре гледа и рано или късно го връща на такива , които ползват собствения си народ само като източник на парични знаци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 9 rate down comment 1
cokrat1
преди 11 години
Инженер и финанси - В БГ явно е възможно, но си е чисто политическо издигане.Банкер който обосновано ни убеждава/и според него успя/, че кредитополучателя трябва да бъде санкциониран ако иска да погаси кредита си предсрочно, защото видите ли банките еди какво си еди що си.... за мен не е никакъв банкер, а изкуствено направен такъв. Демек "политически" банкер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 3
k_v_v_
преди 11 години
То не знам кой конкурс в БГ не е опорочен, но за това с химика не сте прави, има доста примери в историята, за хора постигнали много в различни области без дори да имат образование. На мен Л.Х. ми направи додбро впечатление в черешката на тортата. Интелигентен, здържан и възпитан, такива хора трябва да имат пари и да са на такива постове. Как се едобрал до там не знам. Сигурен съм че много хора го плюят само заради къщата и заплатата му, но завистта и злобата към успелия ние национална черта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 2
Marisa
преди 11 години
Според мен мениджъри на банкови институции въобще не трябва да бъдат допускани за участие в този конкурс, а още по-малко да го печелят. За тях има други конкурси - "Банка на годината" и т.н.Какъв мениджър може да бъде той - от него нищо не зависи - всички видове услуги, печалби, лихвени проценти, отстъпки и всички останали търговски похвати се определят от други институции и хора.Той е публична и харизматична личност, но мениджър - не. Всеки един от останалите кандидати беше по-достоен да спечели този приз. Мисля, че този конкурс е опорочен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 0
T.A.D.
преди 11 години
А аз съм Батман, тука всичко е смЕх, 'що не го накарат да бутне офиса за 15 000лв. в Студ. град дето заема тротоара на Триъгълника? Да не му се налага на човек с инвалидна количка или майка с дете да минава оттам...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още