fallback

290 висши чиновници сбъркали в имотните си декларации за 2012 година

В списъка на Сметната палата са имената на кметове, съдии, народни представители, както и председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев и на НЗОК Пламен Цеков

13:19 | 07.01.13 г. 2

Общо 90 държавни служители, заели висши държавни постове, са подали декларации, спестявайки си някои подробности от имотното си състояние през 2012 година, става ясно от доклад на Сметната палата. В декларациите на общо 201 чиновници пък има несъответствие в подаваните декларации – от стъпването им в длъжност в периода 15 ноември 2011 – 15 ноември 2012 година.

Сред „нарушителите“ за миналата година се виждат имената на Ангел Семерджиев, който е председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Според данните на Сметната палата той не е декларирал покупката и продажбата на апартамент в Несебър, както и ипотеката за 90 хил. евро върху този имот.

Директорът на НЗОК Пламен Цеков е подал уведомление за 2012 година, но в него не е декларирал доходи от друга дейност в размер на почти 22 хил. лева, както ипотека в размер на 80 хил. евро, получена срещу обезпечение от два апартамента – в Плевен и Лом. Освен това Пламен Цеков не е декларирал в Публичния регистър дворно място в Лом и апартамент от 40 кв. м. във Видин, е установила проверката.

Директорът на Българската агенция за безопасност на храните Йордан Войнов пък е пропуснал да уведоми, че през изминалата вече 2012 година е придобил автомобил Toyota RAV 4 на лизинг.

Несъответствия с подаваните декларации има и по отношение на кметове, народни представители и съдии. Техните имена могат да бъдат намерени тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:02 | 11.09.22 г.
fallback