IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 1 февруари влизат в сила нови цени за паркиране в буферните паркинги на метрото

Притежателите на редовна персонализирана карта за метрото ще могат да паркират безплатно автомобила си в рамките на работното време на подземната железница

17:57 | 31.01.13 г.
От 1 февруари влизат в сила нови цени за паркиране в буферните паркинги на метрото

От утре влизат в сила нови цени и условия за паркиране в трите буферни паркинга на столичното метро, съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Така притежателите на редовна персонализирана месечна, 3-месечна, 6-месечна или годишна карта за всички линии на обществения транспорт ще могат да я използват и за паркирането на един автомобил в паркингите безплатно в рамките на работното време на метрото.

Всеки следващ час след края на работното време в полунощ. ще се таксува по 0,50 лева на час до началото на работното време - 5.00 ч. сутринта.

Тези, които имат друг тип абонаментни карти за обществения транспорт или на билети за метро ще могат да паркират безплатно до два часа, а всеки следващ час ще е на цена от 0,50 лева.

Цената за паркиране на буферен паркинг без ползването на услугата "Паркирай и пътувай със софийското метро" ще бъде 1 лв. на час.

За да се ползват новите цени и услуги за паркиране на пътниците в обществения транспорт, е необходимо всеки да представя билета за паркиране и превозния си документ в пунктовете за продажба на билети в метростанцията. В зависимост от вида на картата, пътникът ще получава и бонусите за престоя на автомобила му в паркинга.

Пътниците, които паркират автомобил в един от трите буферни паркинга, могат да използват и услугата "паркиране" в комплект с двупосочен билет за метрото, която дава възможност за паркиране и пътуване в две посоки в рамките на два часа за 2 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още