IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Картата за столичното метро поскъпва с пускането на втория метродиаметър

От утре персонализираната карта ще струва 35 лв., а тази без име - 42 лева

11:42 | 30.08.12 г. 1
Картата за столичното метро поскъпва с пускането на втория метродиаметър

С пускането на втория лъч на столичното метро от 31 август цената на картата за пътуването в него също ще се увеличи, съобщи БНТ.

Персонализираната карта ще струва 35 лв., а тази без име - 42 лв. За сравнение досега нямаше специално таксуване за ползване на метрото и можеше да бъде купена стандартна карта за една линия за 23 лв.

Билетчето за еднократно пътуване остава 1 лев, като при прекачване от станция "Сердика 1" на "Сердика 2" на два лъча ще се пътува само с един билет. Преминаването ще става през тунели под земята, които се намират до ескалаторите на спирките.

Промените в наредбата за градския транспорт бяха приети през пролетта. Тогава Столичният общински съвет реши да няма отделни карти за двата лъча на метрото, а тя да бъде една и по-скъпа, защото ще дава възможност за придвижване по всички линии на подземната железница. Неперсонализираната карта струва по-скъпо, защото с нея ще може да пътуват различни хора.

Припомняме, че от 1 май влязоха в сила другите промени в тарифната политика за градския транспорт в София. Беше спряна картата за две линии. Спрян беше и комбинираният билет за наземен транспорт и метро в рамките на един час. Същевременно бе въведен така нареченият "семеен пакет" за 60 лева - карти за родител и детето му. Преференциите за студенти, пенсионери и различни социални групи се запазиха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Jekata
преди 11 години
Увеличаваме потока, респективно приходите, но пък и ги избичваме ептен като качваме картата, дори не говорим, колко % е нац. съфинансиране.Персонализираната се чудя как още някой не е щукнал до КЗД да я събори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още