IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транспортът в София няма да поскъпне заради горивата, увери Фандъкова

През следващата година Столична община ще кандидатства за еврофинансиране за 100 нови автобуса

12:20 | 28.08.12 г.
Транспортът в София няма да поскъпне заради горивата, увери Фандъкова

Въпреки значителното поскъпване на горивата общината ще успее да удържи, така че в близките месеци цената на билетите за градския транспорт в София да се запазят на един лев. Това съобщи в интервю пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Основното ни усилие е да дадем алтернатива на хората за придвижване с метро, трамвай или тролей. Надяваме се през есента цените на горивата да се успокоят, така че проблемът да отпадне, поясни още Фандъкова.

По темата с гражданското недоволство, възникнало във връзка с промените в правилата и цените за паркиране в централаната част на столицата, които влизат в сила от първи септември, Фандъкова отбеляза, че дори между самите протестиращи няма единомислие и изрази надежда, че общинският съвет ще вземе окончателното решение след диалог с тях.

На извънредно заседание вчера Столичният общински съвет (СОС) обсъди възможността за известно олекотяване на процедурата, разписана с наредбата, прилагаща новите правила за паркиране в София.

Като припомни, че платеното паркиране в центъра на града е европейска практика без алтернатива, Фандъкова призова гражданите да се обединят около основната "цел и философия на тези промени, а именно - ограничаване на влизането на много автомобили в идеалния център на града".

Във връзка с подобряването на транспорта в столицата кметът на града обясни, че с пускането на новия лъч на метрото между кварталите "Надежда" и "Лозенец", ще се удължат и някои автобусни линии.

Фандъкова припомни още, че е в ход и проект за еврофинансиране на общината след 2013 г.,  предвиждащ покупка на сто нови автобуса за обществения транспорт на столицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още