IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не само собственици на имот ще получават стикер за паркиране в центъра на София

Документът ще се издава и на член от домакинство при семейства, живеещи в идеалния център, съобщи председателят на транспортната комисия в СОС

11:49 | 03.08.12 г. 2
Не само собственици на имот ще получават стикер за паркиране в центъра на София

Винетните стикери за паркиране в центъра на столицата ще бъдат издавани и на граждани, дори ако жилището, в което живеят, не се води на тяхно име.

Това съобщи пред bTV Радослав Тошев - председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет и общински съветник от ГЕРБ.

Въпреки че важната промяна не е отразена в сайтовете на общината и Центъра за градска мобилност, той увери, че няма проблем стикер за паркиране за един автомобил да се издава и на член от домакинството при семействата, живеещи в идеалния център, на територията на „синя зона“ и „зелена зона“.

„Отделните спорни казуси, в случай че има такива, ще се разглеждат поотделно от група експерти, която създадохме специално за целта. Категорично обаче не се налага прехвърляне на имущество и няма дискриминиране на хората. Ако някой не е сигурен какво трябва да прави, да донесе документи в представителствата на Центъра за градска мобилност, където може да бъде консултиран”, посочи Тошев.

Той допълни, че в момента столичният кмет Йорданка Фъндъкова и голяма част от работещите по общините получават такива стикери за паркиране безплатно. По думите на Тошев безплатните винетни стикери за някои от служителите на ведомствата и общините не са привилегия, а нужна предпоставка те да си вършат работата.

Припомняме, че новите правила за движение в столицата влизат в сила от 1 септември.

Повече новини от България прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Vast
преди 11 години
Каква предпоставка да си вършат работата?.. Нали беше голяма истерията за хубавото метро, колко било бързо, удобно... Ходете на работа с метро и "новите" коли на градския транспорт, господа общинари. Пък може така и нас да убедите, че всичко което нацвъкахте е за добро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
Спящият бик
преди 11 години
Трябвало да работят?! Че останалите да не идват на дискотека през деня?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
space-man
преди 11 години
А да дадете някаква информация, колко са служебно издадените стикери, защото съм сигурен, че и родата на столична община има такива, та да се ориентираме на един чиновник, колко се падат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още