IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Липсата на антимонополни закони спъват инвестициите у нас, смятат експерти

Основната грижа на новото правителство трябва да е за мерки за борба с корупцията и антимонополно законодателство

10:56 | 08.02.13 г. 1
Липсата на антимонополни закони спъват инвестициите у нас, смятат експерти

Корупцията и липсата на антимонополно законодателство са основните причини за липсата на инвестиции в българската икономика. Това са факторите, които неутрализират положителния ефект от фискалната дисциплина и ниските данъци в страната, каза в интервю за „Нова телевизия“ независимият финансов експерт Мика Зайкова.

Основната грижа на новото правителство трябва да е мерки за борба с корупцията и закони срещу монополите, смята експертът.

По повод на въпроса за листата на инвестиции в страната въпреки фискалната стабилност председателят на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев посочи, че фактът, че има много пари като депозити в банките е верен, но е изключително тревожен, защото е сигнал, че хората не вярват в нищо и не желаят да инвестират в нищо.

„Приказките, че са ни ниски данъците, са верни. И въпреки това не идват инвеститори”, каза той.

По думите му от началото на кризата сме загубили около 430 хиляди работни места. Според него, за да се увеличат работните места, трябва да се стремим към това те да са трайни, а това става ако има трайно развитие в икономиката и добри условия за бизнес. „Такива не виждам”, допълни Тренчев.

"За да се увеличат работните места в България не може само да се разчита на еврофондовете, каквато е практиката досега", каза синдикалистът.

Той обясни, че това са временно отпуснати пари, които дават заетост за няколко месеца и не осигуряват трайна заетост и стабилни доходи. Когато говорим за работни места трябва да се стремим те да са трайни, а такива може да има само при добри условия за бизнес, каза Тренчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
Tony
преди 11 години
До къде я докарахме само!!!Проф съюзите да говорят за бизнес?????До сега говориха САМО за работника - мин. заплата, 4 заплати при уволнение и др. глупости, а сега - нямало работни места!??Е няма да има с този КТ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още