fallback

Променят фактурите за електроенергия

ДКЕВР иска задължително да присъства отчетеният период, доставената енергия и цената за единица мощност

11:15 | 12.02.13 г. 1

Видът на фактурите за електроенергия ще бъде променен – в тях задължително ще бъде вписан отчетният период, количеството доставена енергия и цената за единица мощност, съобщи изпълняващият длъжността председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Андон Роков, цитиран от БТА.

В момента във фактурите за електроенергия са описани всички ценообразуващи елементи, за да има по-голяма прозрачност, но хората се затрудняват да ги разберат, коментира още той и допълни, че комисията ще инициира обществено обсъждане с потребителски организации и електроразпределителните дружества за промяна в общите условия на договорите, така че да се избегнат клаузите, поставящи потребителите в неравностойно положение.

„Ще бъде поставено изискването отчетният период да е в рамките на до 30 дни, ще наложим и изключително кратки срокове за отговор – и то писмен, на всяка постъпила жалба до ЕРП“, заяви Роков.

Дружествата е трябвало да проведат разяснителна кампания, че отчетеният период в последните сметки е по-голям, смята още изпълняващият длъжността председател на ДКЕВР.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:38 | 14.09.22 г.
fallback