IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Променят фактурите за електроенергия

ДКЕВР иска задължително да присъства отчетеният период, доставената енергия и цената за единица мощност

11:15 | 12.02.13 г. 1
Променят фактурите за електроенергия

Видът на фактурите за електроенергия ще бъде променен – в тях задължително ще бъде вписан отчетният период, количеството доставена енергия и цената за единица мощност, съобщи изпълняващият длъжността председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Андон Роков, цитиран от БТА.

В момента във фактурите за електроенергия са описани всички ценообразуващи елементи, за да има по-голяма прозрачност, но хората се затрудняват да ги разберат, коментира още той и допълни, че комисията ще инициира обществено обсъждане с потребителски организации и електроразпределителните дружества за промяна в общите условия на договорите, така че да се избегнат клаузите, поставящи потребителите в неравностойно положение.

„Ще бъде поставено изискването отчетният период да е в рамките на до 30 дни, ще наложим и изключително кратки срокове за отговор – и то писмен, на всяка постъпила жалба до ЕРП“, заяви Роков.

Дружествата е трябвало да проведат разяснителна кампания, че отчетеният период в последните сметки е по-голям, смята още изпълняващият длъжността председател на ДКЕВР.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Гари
преди 11 години
Гледам си фактурата за електроенергия и там отчетният период си го има, количеството доставена енергия също със съответните цени.Изводът е, че вр.и.д. шефът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Роков никога не е виждал фактура за електроенергия. А някои очакват той да оправи кашата. Е как бе Роков?И като фиксираш срока на 30 дни, а годината има 365, как ще ги отчитаме тия токове? Ще се получава едно изоставане с 5 дни на година или как? Може би да ги пишем сметките от 27-31 декември на Роков.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още