IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелиери също настояват за проверка на сметките за ток

От асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите се обявиха за преференции по отношение на цената на електричеството

12:38 | 12.02.13 г. 1
Хотелиери също настояват за проверка на сметките за ток

С между 10 и 20% по-високи сметки за ток са получили хотелите за последния отчетен период, съобщи председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в България Благой Рагин, цитиран от БНР. По негови думи съмненията са за манипулирани уреди.

Отделни хотелиери са поискали независима проверка на електромерите и тя е показала отклонение от нормата. По тази причина и от асоциацията ще поискат проверка на всички електромери.

Рагин призова за независима експертиза на уредите, а не експерти от самите електроразпределителни дружества да извършват оценка на изправността на електромерите. Освен това, като крупни корпоративни клиенти, хотелиерите ще настояват и за отстъпки по отношение на цената на ползваното електричество.

„След като плащаш с пъти в повече и то не за да се отопляваш вкъщи, ами за бизнес, би трябвало да има някакви преференции“, обясни Рагин. Той обаче допълни, че цените трябва да бъдат определяни от свободния пазар, а не от държавата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
rumen221
преди 11 години
ГОЛЯМ ГЯВОЛ БИЛ ТОЯ, БЕ..." - Ще бъде променен видът на фактурата, защото хората се затрудняват, заяви и.д. председател на ДКЕВР, Андон Роков..."КАЗВА НИ...:" - КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА БЕЛИЯ ПРЕЗЕРВАТИВ..., ЩЕ СИ СЛОЖА ЧЕРВЕН..., АМА ОТЪРВАНЕ НЯМА ЩЕ ВИ ЕБ@, ДО ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ...."А В ГЕРМАНИЯ:- В Германия електромерите не отчитат ток с по-ниско напрежение от 210 волта...! А иначе ток си имаш, ама в България те не можело да се въведат...- ЯВНО И ТОЗИ НЕРЕЗ ТОЗИ ЩЕ ГО СКОПЯВАМЕ....!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още