fallback

Фандъкова иска уволнението на ръководството на "Софийски имоти"

Уволнението е във връзка с изхарчените от ръководителя пари от касата на държавното дружество за лични цели

15:07 | 14.02.13 г. 4

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска отстраняването на цялото ръководство на дружеството "Софийски имоти". Мотивите зад желанието й за незабавната смяна са изнесените в медиите данни за това, че изпълнителният директор на столичната имотна фирма Диян Цветков е правил нецелесъобразни покупки на вещи за няколко хиляди лева със служебни средства, съобщи БТА.

Вчера общинският съветник от БСП Георги Кадиев разпространи фактури, които посочват, че Цветков е купувал стоки за лично ползване, но с пари от касата на дружеството. Част от тях са алкохолни напитки, козметика, лекарства, маркови дрехи, компютър, дори - надуваеми дюшеци на цветя. Някои от покупките са отчетени като представителни разходи, а другите - за нуждите на фирмата.

Фандъкова бе категорична,че е "недопустимо да се злоупотребява с такива средства по този начин".

Кметът е настоял пред председателя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков уволнението да влезе в сила веднага.  Припомняме, че принципал на дружеството е общинският съвет и затова решението за отстраняването трябва да бъде гласувано от съветниците.

„Ръководствата на общинските дружества се определят от Столичния общински съвет и мога да заявя, че нямам "мои хора" в ръководствата на тези дружества“, категоричен беше столичният кмет.

Съветникът Кадиев, който вчера изнесе фактурите за покупките, обвини Фандъкова, че тя лично в началото на 2012 г. е предложила Цветков за поста.

В своя защита Фандъкова увери, че не познава работата на Цветков и не е работила в Министерството на образованието с него. Според  нея независимо че става дума за малка сума, решението за отстраняването на шефовете на "Софийски имоти" ще е дисциплиниращо за всички общински структури.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:23 | 09.09.22 г.
fallback