IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова иска уволнението на ръководството на "Софийски имоти"

Уволнението е във връзка с изхарчените от ръководителя пари от касата на държавното дружество за лични цели

15:07 | 14.02.13 г. 4
Фандъкова иска уволнението на ръководството на "Софийски имоти"

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска отстраняването на цялото ръководство на дружеството "Софийски имоти". Мотивите зад желанието й за незабавната смяна са изнесените в медиите данни за това, че изпълнителният директор на столичната имотна фирма Диян Цветков е правил нецелесъобразни покупки на вещи за няколко хиляди лева със служебни средства, съобщи БТА.

Вчера общинският съветник от БСП Георги Кадиев разпространи фактури, които посочват, че Цветков е купувал стоки за лично ползване, но с пари от касата на дружеството. Част от тях са алкохолни напитки, козметика, лекарства, маркови дрехи, компютър, дори - надуваеми дюшеци на цветя. Някои от покупките са отчетени като представителни разходи, а другите - за нуждите на фирмата.

Фандъкова бе категорична,че е "недопустимо да се злоупотребява с такива средства по този начин".

Кметът е настоял пред председателя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков уволнението да влезе в сила веднага.  Припомняме, че принципал на дружеството е общинският съвет и затова решението за отстраняването трябва да бъде гласувано от съветниците.

„Ръководствата на общинските дружества се определят от Столичния общински съвет и мога да заявя, че нямам "мои хора" в ръководствата на тези дружества“, категоричен беше столичният кмет.

Съветникът Кадиев, който вчера изнесе фактурите за покупките, обвини Фандъкова, че тя лично в началото на 2012 г. е предложила Цветков за поста.

В своя защита Фандъкова увери, че не познава работата на Цветков и не е работила в Министерството на образованието с него. Според  нея независимо че става дума за малка сума, решението за отстраняването на шефовете на "Софийски имоти" ще е дисциплиниращо за всички общински структури.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Тези, на които им изчерпат резервите ги изкарват маскари. Такъв е неписаният закон, който сегашното заканодателство не съобразява. Аз лично нямам, за какво да им се радвам, защото в резултат от техни решения ни направиха гърба по-здрав от сурвакане, а покрай мен здрав митничар не остана за моабет. Освен да черпя сегшното законодателство по една дъждовна вода от моята, че и на "В и К" не се отчитам, да видят колко е сладка. Специално към сегашното законодателство - От Факкторите, които унижожихте със сурвакане и унижение нагоре съм Аз, и щом търсите нещо по-хард от гладиатор, ще ви пусна по един динозавър да ви ухапе, та да сте бледи като софиянци, защото съм пасъл Динозври без Сопа, докато ви сте учили най-тъпия еврейски закон-Законът на Сопата. И щом идвате да говорите за милост в стадото със сопа в ръка може и да се ударите с нея като на чилик, за да разберете какво предизвиквате з мизерните си управленски решения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Ръковдството на Софийски Имоти има право самостоятелно да взема ришения за целесъобразност на разходите и ги поздравявам,че са намерили начин да повлияят на активната част от Икономиката, а именно на Частния Сектор,предизвиквайки положителен икономически ефект и сваляне на назрялото напрежение по улиците в резултат от грешни управленски решения на Законодателно Ниво. Въпреки трудностите, които им създава некадърното законодателство,не са се оставили да ги доведът до символа им на безизходица/кръста/ и да поискат душите им евтино, карайки ги да се курумпират и унижават в последствие.Благословени да сте за взетите Правилни Управленски Решения, Целият Народ е с вас и скоро няма да има няма да има некадърни управляващи, които да се мъчат на гърба на всички. Дано...да ги удари градушка по-далеч от Държавните Административни Сгради,за чието изграждане и Международно Доверие е платил Целият Български Народ,въпреки некадърният пазарлък на управляващи, които предлагат само гол *** в чужбина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
space-man
преди 11 години
То в тази фирма единствено служи за трансформиране на общинска собственост в частна и човекът си действа по правилата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
melon
преди 11 години
Абе няма какво да ги уволнява - който и да назначи ще е същата история.Това е народа! Материалът...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още