IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община отложи разделянето на Софийски имоти

08:28 | 13.02.04 г.
Автор - снимка
Създател
Столичната община отложи разделянето на Софийски имоти
Отпадна забраната за сделки с общинска собственост

Спор как да се разпредели собствеността на "Софийски имоти" отложи преструктурирането на дружеството на вчерашната сесия на СОС. Решението ще бъде взето в края на месеца.

Имуществото на фирмата трябваше да се раздели между общината, Столичната агенция за приватизация и бъдещата Инвестиционна компания - София. Съветниците от БСП обаче протестираха заради липсата на списък на обектите, които остават в "Софийски имоти".

Кметът Стефан Софиянски пък се обяви против Инвестиционна компания - София, тъй като щяла да дублира "Софийски имоти" и "Софинвест". Решаваме, без да сме наясно с устава и дейността й, възрази Софиянски. Той призова общинарите от ССД да не гласуват за компанията и предложи имотите, предвидени за нея, да минат към кметството. Създаваме дружество на светло, което ще се занимава с инвестиционна дейност, опонира му шефът на СОС Владимир Кисьов.

Срещу подялбата се изказа и Владимир Каролев от НДСВ. На кметството се дават само терени и търговски обекти. Убеден съм, че вече се води пазарлък за тях, заподозря Каролев.

Съветниците отмениха мораториума върху сделките с общински имоти. Забраната бе наложена през ноември заради проверките на дружествата с общинско участие. Управата на 97-те фирми вече ще се назначава по предложение на кмета и с одобрение на Председателския съвет на СОС.

Избрани бяха новите надзорници на Столичната агенция за приватизация и управата на Общинския приватизационен фонд. Цветанка Георгиева от БСП оглави новата етична комисия към СОС.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още