IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата разследва Ангел Семерджиев за престъпление по служба

Бившият шеф на регулатора използвал служебното си положение, за да може "Про енерджи трейд" ООД да получи лиценз за търговия с енергия

18:02 | 18.02.13 г.
Прокуратурата разследва Ангел Семерджиев за престъпление по служба

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу бившия председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев, съобщиха от прокуратурата.

Досъдебното производство се води за това, че в периода 2009-2012 г. в качеството си на председател на ДКЕВР Семерджиев е използвал служебното си положение, за да може "Про енерджи трейд" ООД да получи лиценз за търговия с енергия за срок от 10 години. 

Днес Националната агенция за приходите обяви, че започва съвместна проверка на имущественото състояние на бившия председател на енергийния регулатор. Ще се разследва дали притежаваното от Семерджиев имущество отговаря на официално декларираните от него доходи. Проверката ще обхване и членовете на семейството му.

Припомняме, че името на Ангел Семерджиев беше намесено в скандал с данъчни задължения още в началото на годината. Тогава се оказа, че той е един от близо 300 души висши чиновници, които не са подали достоверни данни за имуществото си пред Сметната палата. Семерджиев не е декларирал покупка и продажба на апартамент от 168 кв.м в Несебър.

Семерджиев подаде оставка като председател на ДКЕВР заради скандал с липсата либерализацията на енергийния пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още