IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова иска таван на процента за сградна инсталация в сметките за парно

Това ще облекчи сметките на хората, които не ползват услугата в домовете си, но сградата е топлофицирана

12:18 | 22.02.13 г. 13
Фандъкова иска таван на процента за сградна инсталация в сметките за парно

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще настоява за таван на процента на сградната инсталация. По този начин хората, които не ползват услугите на "Топлофикация-София" в домовете си, но живеят в топлофицирана сграда, ще бъдат по-облекчени и няма да плащат толкова големи сметки.

Това стана ясно по време на събитие на общината, на което бяха представени проектите за строеж на столичното метро до летището и Бизнес парка в "Младост" 4.

"Таван на този процент трябва да бъде въведен и аз ще настоявам за него. По този начин потребителите на "Топлофикация"-София, които използват по-малко парно, няма да бъдат ощетени за сметка на останалите клиенти на дружеството в същата сграда", обясни Фандъкова.

Столичният кмет поясни, че има сгради на територията на София, в чиито сметки от „Топлофикация“ 50% до 65% са за сградни инсталации. В тази връзка тя добави, че трябва да се въведе регулация и "адекватен процентен таван".

Фандъкова ще предложи тази мярка на членовете на Столичния общински съвет. По нейни думи "съветниците със сигурност ще се обединят около тази идея", защото спешни мерки за облекчаване на гражданите трябва да бъдат въведени бързо и навременно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
mm1
преди 11 години
Доста сложен е този въпрос защото топли ли се съседа топлиш се и ти малко или много посредством тръбите които минават през имота ти и греят топло - Това трябва да се решава от самите живущи- дали искат да имат парно в блока или не искат, ако не искат не получава целия енергия целия блок...Друг е въпроса за междусъседските кражби на парно което трябва да се регулира не от хората а от Топлофикациите..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
alex1001111
преди 11 години
И тавана трябва да е 0%! Сега човек ако отсъства за 10 г. от България, като се върне ще е с конфискуван апартамент! И това само от такси върху услуга която не се ползва. От 60 лв. сметка, само 14 лв. топла вода имам, другото????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
mrmagooo
преди 11 години
Най-накрая крайно време беше за подобен ход не може да не ползваш даден ресур и да те таксуват това го няма никъде по света !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още