fallback

Т. Дончев: Е-правителството отговаря на много от исканията на протестиращите

През последните години са поставени основите на електронното управление, смята министърът в оставка

10:13 | 07.03.13 г. 5

Електронното управление и услуги имат съвсем пряка връзка с исканията на улицата – двете основни теми са доходи и растеж и пряко участие на гражданите в управлението и повече прозрачност, коментира в ефира на БНР министърът по управлението на европейските фондове в оставка Томислав Дончев.

Е-управлението не е панацеята, но ще даде отговор на исканията на бизнеса за по-качествено и адекватно административно обслужване. От друга страна то ще доведе и до по-голяма прозрачност на управлението.

В последните години обаче за електронното управление засега още се говори повече, отколкото да се прави нещо, призна още той. Все пак благодарение на европейските фондове са поставени основите на електронното правителство, коментира Дончев и посочи за пример един работещ проект - всички бенефициенти с европейско финансиране са публично достъпни в интернет.

„За първи път всеки проект, името, стойността му и изпълнителите му могат да бъдат намерени в електронния портал Eufunds.bg”, заяви още министърът в оставка.

Не бива да допускаме дупка във финансирането от ЕС, коментира още Томислав Дончев. Според него при добре изготвен договор България ще може да ползва парите от новия програмен период още от средата на 2014 година. „Не бива да се губи темпа на плащания – това е в основата на развитието на икономиката“, припомни той.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:12 | 09.09.22 г.
fallback