IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задължават общините да електронизират всички свои услуги

Така системите им ще станат част от електронното правителство, обяви заместник-минстърът на транспорта Валери Борисов

12:55 | 18.02.13 г.
Задължават общините да електронизират всички свои услуги

Върви се към въвеждането на законодателни промени, които да задължават всички общини на територията на страната да електронизират услугите си. По този начин местните администрации ще станат част от цялостния проект за въвеждането на електронното правителство.

Това заяви зам.-министърът на транспорта Валери Борисов по време на заключителна пресконференция във връзка с предстоящото пускане в експлоатация на електронното управление.

Както Investor.bg написа преди дни, след края на април гражданите на страната вече ще могат да си закупят електронни карти, с които да имат директен достъп до портала на е-управлението. На първо време жителите на България ще имат достъп до 50 услуги, предлагани единствено от Столична община. Припомянме, че сред тях са поръчка и получаване на удостоверение за раждане, данъчна оценка на недвижимо имущество, издаване на удостоверение за семейно положение и удостоверение за наследници и други.

В тази връзка Борисов заяви, че на този етап е въпрос на волята на местните администрации дали ще електронизират услугите си, но към момента се готвят законодателни промени, които да задължат всички общини да направят услугите си достъпни през онлайн портала на е-правителството.

„Министерството на транспорта не може да бъде отговорно за цялостното въвеждане на електронното правителство. Общините на местно ниво трябва да реагират и да предвижат работата си по посока електронизиране“, коментира Борисов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още