IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Дончев: Е-правителството отговаря на много от исканията на протестиращите

През последните години са поставени основите на електронното управление, смята министърът в оставка

10:13 | 07.03.13 г. 5
Т. Дончев: Е-правителството отговаря на много от исканията на протестиращите

Електронното управление и услуги имат съвсем пряка връзка с исканията на улицата – двете основни теми са доходи и растеж и пряко участие на гражданите в управлението и повече прозрачност, коментира в ефира на БНР министърът по управлението на европейските фондове в оставка Томислав Дончев.

Е-управлението не е панацеята, но ще даде отговор на исканията на бизнеса за по-качествено и адекватно административно обслужване. От друга страна то ще доведе и до по-голяма прозрачност на управлението.

В последните години обаче за електронното управление засега още се говори повече, отколкото да се прави нещо, призна още той. Все пак благодарение на европейските фондове са поставени основите на електронното правителство, коментира Дончев и посочи за пример един работещ проект - всички бенефициенти с европейско финансиране са публично достъпни в интернет.

„За първи път всеки проект, името, стойността му и изпълнителите му могат да бъдат намерени в електронния портал Eufunds.bg”, заяви още министърът в оставка.

Не бива да допускаме дупка във финансирането от ЕС, коментира още Томислав Дончев. Според него при добре изготвен договор България ще може да ползва парите от новия програмен период още от средата на 2014 година. „Не бива да се губи темпа на плащания – това е в основата на развитието на икономиката“, припомни той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
kalendar
преди 11 години
хехе:) палец нагоре от мен:)Аз бих добавил-и тия имаха достатъчно време да го направят това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
snedev
преди 11 години
То няма начин да не отговаря, само че го няма ;) Или ако перефразираме заглавието "Едно нещо дето го няма отговаря на много от исканията на протестиращите" ;) И май ще го видим, но не знам кой месец и коя година ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
Jekata
преди 11 години
Ще го видим, живот и здраве май месец. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
Petar
преди 11 години
Мен нали това означава без комисионни, без такса превод, без касиерки, без това и онова, как да се откажат. Ако трябва да платиш един лев ти вземат 3 за превод, и то не е от сега :). Има похарчени милиони вече за това електронно правителство и нищо свършено по него както се прави копи пейст за логото на България и едни пари са взети и платени за нищо. Та и тук е така а Естония успя да го направи за няколко стотин хиляди евро. Ама тук много дупки има за пълнене по веригата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
bay_h
преди 11 години
Е-правителството трябва да бъде направена час по-скоро. Ако следващите властимащи се мотаят в тая насока, обществото категорично трябва да ги "целенасочи", иначе торбичките под мишница и марш по махалите откъдето са дошли...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още