IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Методиката за финансиране на болниците през 2013 г. остава неясна

Вероятно няма да има техническо време променените регламенти да влязат в сила, смята председателят на БЛС

16:52 | 07.03.13 г.
Методиката за финансиране на болниците през 2013 г. остава неясна

По всяка вероятност няма да има техническо време променената скоростно методика за финансиране на болниците да влезе в сила. Това опасение изрази председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов, цитиран от БТА.

Той уточни, че промените в регламента са приети на заседание на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на 2 март, но те трябва да бъдат одобрени от Министерския съвет и публикувани в "Държавен вестник", за което няма да има време, тъй като се очаква следващата седмица правителството и парламентът да бъдат разпуснати.

„Промените в методиките на здравната каса са "замазване" и са за "спад на напрежението", каза пред журналисти председателят на съюза.

Райчинов обърна внимание и на друга неяснота. „Не е изяснено от кога влизат в сила новите промени в методиките, тъй като в документите е записано, че са в сила от взимането на решението, но би трябвало да са в сила от датата на обнародването им“, уточни той.

БЛС отказва да участва в дискусии с НЗОК, тъй като институцията вече е взела решенията си, каза още Райчинов. „Депутатите отказват публично и пред медиите да се говори за здравеопазване“, така той коментира липсата на кворум на заседанието на комисията по здравеопазване.

Съсловната организация продължава да иска оставката на управителя на НЗОК д-р Пламен Цеков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още