IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софиянски: Нужно е служебният кабинет да седне да говори с хората за монополите

Налага се обществено мнение, че трябва да има борба с монополите, който поема такъв ангажимент, лъже хората в очите, категоричен бе бившият премиер

09:30 | 13.03.13 г. 2
Софиянски: Нужно е служебният кабинет да седне да говори с хората за монополите

"Нужно е да се седне на масата, да се говори с хората, за да има напредък в борбата с монополите”, категоричен бе бившият столичен кмет и служебен премиер Стефан Софиянски, който коментира състава на служебното правителство тази сутрин пред NovaTV.

Софиянски направи коментар по повод даденото вчера обещание от страна на държавния глава Росен Плевнелиев, че служебното правителство ще подготви антимонополни закони в енергетиката и ще работи за възможността гражданите да имат реален избор на доставчик на ток.  

"Налага се обществено мнение, че трябва да има борба с монополите, който поема такъв ангажимент, лъже хората в очите", категоричен бе той.

По думите му монополите трябва да бъдат контролирани, но не може да се говори за борба с тях.

„Няма как да се бориш с монополите”, добави той. Софиянски се надява правителството да намери основата на проблема – цената на тока и да се намери начин тя да бъде така регулирана, че да не дразни хората.

"Надявам се правителствиовто да не се впусне излишно в тази област, а по-скоро да се намери начин, по който тя да бъде регулирана , така че да не пречи на хората", добави той. 

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
0pk
преди 11 години
Защо парите трябва да се търсят по света? Там по-добре ли ги печатат? Или ний вече сме станали достатъчно *** и сме твърдо убедени че сами не можем да водим монетарна политика?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
lordrad
преди 11 години
За народа е най важно да има работа и пари за да храни децата си и да плаща сметките.България няма пари тогава остава да искаме отвън.Ако ЕС не ни отпусне спешна финансова помощ от минимум 50млрд. евро но само за тази година да ги търсим в САЩ.Ако и те откажат Китай или Русия.За никоя от изброените по горе не е проблем да ни помогне разбира се при строг контрол на инвестиране на парите с цел да заработят в реалната икономика.Смятам че за следващите 4г. с инвестиции от по 50млрд. евро за всяка година ще се отлепим от дъното и ще се доближим до развитите икономики.По късно и до силно развитите.Другото е пълна гавра с народа 5лв. за пенсии и по 10лв. на ден за умиращите от глад и мизерия българи.Ами не искам така.Ако съм на мястото на Райков се обръщам към народа и му обяснявам, че тръгвам по света да търся пари и няма да се върна докато не намеря, защото ще ме е срам да се изправя пред нашите деца, родители, внуци и приятели говорейки за виртуално бъдеще.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още