IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обществена комисия ще готви стратегия за туризма

Хотелиери, ресторантьори, туроператори, инвеститори и туристически организации ще дадат насока за развитието на отрасъла през 2014-2020 г.

15:56 | 19.03.13 г. 1
<p>
	<em>Служебният министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев</em> Снимка: <em>БТА</em></p>

Служебният министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев Снимка: БТА

Да бъде създадена обществена комисия от представители на туристическия бранш с подкрепата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), която да изработи дългосрочна стратегия за развитието на отрасъла в периода 2014 – 2020 г. За това са се договорили днес икономическият министър Асен Василев и 16 представители на туристическия бранш по време на съвместна среща.

В комисията ще участват хотелиери, ресторантьори, туроператори, инвеститори и туристически организации, съобщиха от пресцентъра на икономическото ведомство. Уточняваме, че в момента има действаща стратегия, но тя обхваща периода 2009-2013 г.

Сред конкретните неотложни мерки за развитие на туристическия отрасъл е и приемането на наредбите към наскоро одобрения Закон за туризма, посочват от ведомството. Припомняме, че новият Закон за туризма беше одобрен в един от послединте дни от работата на 41-то Народно събрани. Това се случи почти без дебати и гласуването беше по цели раздели, а не текст по текст. Към него трябва да се разработят 14 наредби. 

От икономическото министерство уточняват, че акцент по време на срещата бил поставен върху изготвянето на нова Наредба за младежкия и детския туризъм.

Министър Василев и представителите на бранша се договорили още да бъде създадено медийно звено към работната група по маркетинг и реклама към Националния съвет по туризъм. Целта била да се улесни комуникацията между бранша и потребителите на туристически услуги.

По време на срещата са били обсъдени и бъдещи инициативи в областта на популяризирането на СПА туризма у нас, уточняват от МИЕТ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
iivanoff
преди 11 години
Ще го бактисват значи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още