fallback

Деяна Костадинова: Основен приоритет е да възстановим тристранния диалог

Ведомството ще работи върху мерки за ограничаване на безработицата, подкрепа на най-уязвимите и за стабилност в институциите и ОП "Човешки ресурси"

11:21 | 27.03.13 г. 1

Възстановяване на тристранния диалог е основен приоритет на Министерство на труда и социалната политика. Това заяви днес служебният министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова по време на пресконференция, на която бяха представени новите заместник-министри и членове на политическия кабинет на ведомството, съобщи агенция "Фокус".

Костадинова очерта основните приоритети, които ще бъдат фокус на работата на социалното министерство в мандата на служебното правителство.

Усилията на ведомството ще бъдат насочени към използване на бюджета за подкрепа на най-уязвимите социални групи в България, осигуряване на стабилност в институциите, като министерството ще акцентира и върху изпълнението на Оперативна програма „Човешки ресурси”.

Освен това ведомството ще работи върху надграждане на мерките за ограничаване на безработица, като ще се постарае да осигури публичност и прозрачност на дейността си, обобщи Костадинова.

Тя представи и новите зам.-министри и членове на политическия си кабинет:

Заместник-министърът, който ще организира и координира дейността на Министерство на труда и социалната политика в сферата на доходите и жизненото равнище, демографското развитие, социалното осигуряване, ще бъде Петър Стоянов. Той ще отговаря за защитата при безработица и насърчаване на заетостта, пазара и труда, трудовата миграция и свободното движение на работници, безопасността и здравето при работа, международното сътрудничество и координацията по въпросите на Европейския съюз.

В ресора на заместник-министър Ваня Стойнева влизат ОП „Човешките ресурси” и европейските програми и проекти.

Заместник-министър Иванка Шалапатова ще отговаря за политиката по социалното подпомагане и работата на Обществения съвет, както и за Агенцията за хора с увреждания.

Драгомир Желязков пък ще бъде началник на кабинета на Костадинова.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:32 | 13.09.22 г.
fallback