fallback

Станишев: Пламен Орешарски е най-подходящ за премиер на БСП

Кандидатурата на Орешарски е най-силната и отговаряща на нуждите в момента, призна лидерът на левицата

13:29 | 30.03.13 г. 42

Пламен Орешарски ще бъде най-вероятният премиер на правителството на БСП, ако левицата спечели изборите. Това коментира лидерът на партията Сергей Станишев в предавеното "Седмицата" по Дарик радио. 

"За мен той е най-силната кандидатура в този момент, която отговаря на нуждите на страната", смята той и допълни, че е готов да отстоява кандидатурата на финансиста, защото е убеден в личните му качества, почтенност и лоялност. Станишев обясни, че Орешарски е негов кандидат и ще защитава негов избор пред БСП. 

"Кой човек от нашите листи в най-добра степен олицетворява предсказуемост, икономическа компетентност, добра реализация на бюджета, икономически ръст?”, попита риторично Станишев, коментирайки личността на Орешарски. 

Пламен Орешарски е водач на листата на БСП във Варна. 

Преди броени седмици Сергей Станишев обяви, че няма да се кандидатира за премиер, дори и левицата да спечели изборите, мотивирайки това свое решение с факта, че властта за него не е самоцел.

Днес той повтори тази своя теза и отново коментира, че БСП "не ламти за власт". "Ние искаме промяна и БСП да е инструментът за тази промяна", допълни още той. Станишев заяви, че той има голяма подкрепа в ЕС, но ако беше заявил, че ще стане премиер, щеше да се затвори модела на управление. 

Лидерът на БСП коментира още, само неговата партия може да спре ГЕРБ - партия, причинила разруха на икономиката и обедняване на хората. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
fallback