IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Пламен Орешарски е най-подходящ за премиер на БСП

Кандидатурата на Орешарски е най-силната и отговаряща на нуждите в момента, призна лидерът на левицата

13:29 | 30.03.13 г. 42
Станишев: Пламен Орешарски е най-подходящ за премиер на БСП

Пламен Орешарски ще бъде най-вероятният премиер на правителството на БСП, ако левицата спечели изборите. Това коментира лидерът на партията Сергей Станишев в предавеното "Седмицата" по Дарик радио. 

"За мен той е най-силната кандидатура в този момент, която отговаря на нуждите на страната", смята той и допълни, че е готов да отстоява кандидатурата на финансиста, защото е убеден в личните му качества, почтенност и лоялност. Станишев обясни, че Орешарски е негов кандидат и ще защитава негов избор пред БСП. 

"Кой човек от нашите листи в най-добра степен олицетворява предсказуемост, икономическа компетентност, добра реализация на бюджета, икономически ръст?”, попита риторично Станишев, коментирайки личността на Орешарски. 

Пламен Орешарски е водач на листата на БСП във Варна. 

Преди броени седмици Сергей Станишев обяви, че няма да се кандидатира за премиер, дори и левицата да спечели изборите, мотивирайки това свое решение с факта, че властта за него не е самоцел.

Днес той повтори тази своя теза и отново коментира, че БСП "не ламти за власт". "Ние искаме промяна и БСП да е инструментът за тази промяна", допълни още той. Станишев заяви, че той има голяма подкрепа в ЕС, но ако беше заявил, че ще стане премиер, щеше да се затвори модела на управление. 

Лидерът на БСП коментира още, само неговата партия може да спре ГЕРБ - партия, причинила разруха на икономиката и обедняване на хората. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

38
rate up comment 1 rate down comment 0
armeeca
преди 11 години
Много интересно!! Четем коментарите, например в Бюджет и финанси, и там всички са "възхитени" от икономическата политика на Герб. Аз помня Орешарски и неговата дейност не беше зле. Аз съм убеден, че той ако е стане министър-председател ще е добре за България. Говоря за Орешарски, не за Станишеффф и не съм фен на червените, но ББ го видяхме като министър-председател.Такъв батак се надроби от ГЕРБ, че да се чудиш какво да правиш. И сега в листите повечето ги познаваме и то по лице. Всичко се сгафи. Аман от еврофондове дето тичат и се блъскат покрай мен, а на мен ми става все по-зле и по-зле. Та идеята ми е, да спрем да гледаме партиите, а да се съредоточим върху хора, които могат да свършат работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 11 години
Да разбирам ли, че пишещите минуси, са написали минуси и на филма "The money mastrers"?http://***.youtube.com/watch?v=HfpO-WBz_mwhttp://***.youtube.com/watch?v=hBQtGdYCYfIНа английски и на руски го намерих, надявам се да е достъчно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 1 rate down comment 2
Сините камъни
преди 11 години
И Господ да слезе в България, все тая, докато се поддържа стремежа на ЕС да наложи една единствена банка в Европа, ЕЦБ. Финансовата олигархия в световен план е страшното! Разбирай, МВФ, СБ, ЕС, ЕЦБ, може да добавиш ООН, НАТО, все приятелчета със съмнителен профил.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 3 rate down comment 2
Сините камъни
преди 11 години
Историята не ми е професия, но ми е повече от хоби. За изкуствено създаден глад, първо ми отговори, какъв е гладът ДНЕС!? Винаги гладът е изкуствено създаден! А 1946 ако нямаш нищо против, е след война, нали? Но днес война у нас няма , но има глад! И този глад е въз основа на едно, светът се регулира от финансови мошеници. там трябва да се търси решението. И коя страна би ми дала ти за подражание? Америка? Която и днес е оставила индианците в резерватите си в Дакотите! Ако се стремя към нещо, то е да се разбере, че ЕС е създаден с коварна цел. От 2007 започнаха проблемите в Европа по-очевидно, защото тогава загубиха държавите суверинитета си, подписвайки Лисабонския договор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 2 rate down comment 2
Сините камъни
преди 11 години
Ограбването не идва от идеята, идва от Коминтерна, който използва една икономическа идея. за това говоря. Демокрацията нали е добра идея, какво стана? Същото, защото хората са същите. Най-лесно е да се караме. С мен няма как да стане. Аз зная, в моя град, какво е имало 1944 и какво имаше 1989. И днес знам, какво има - НИЩО! И хората ги няма, не само заводите, не само фабриките, и нас ни няма!Гледай " The money masters" филма.http://***.youtube.com/watch?v=hBQtGdYCYfI а тук на руски, има начин да се оправят нещата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 3 rate down comment 1
lozkhris
преди 11 години
Тъй ли?! А защо последният Конгрес е 48-ми поред тогава?! За 23 години - 48 конгреса?! Че те треа са правили по два на година...БСП няма нищо общо с БКП толкова, колкого па аз имам нещо общо с Английския кралски двор.Сергей Станишев е син на Димитър Станишев, който, ако не знаеш, е бивш секретар на Централния Комитет на Българската Комунистическа Партия...а кръвта вода не става, както знаеме...Вземи се образовай малко преди да пишеш пламенни соц-дитирамби щото звучат не просто платено, а съвсем простовато...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 4 rate down comment 2
bgMan
преди 11 години
Не съм сигурен дали за премиер става но със сигурност е най-добрият вариант за касиер на БСП след като са на път да изгубят инструментите за източване на България през енергетиката заради задаващият се международен одит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 8 rate down comment 1
Newton Heath
преди 11 години
С всеки изминал ден момчетата от Партията ми дават основания да не гласувам за тях...бравос!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 12 rate down comment 6
studioaa
преди 11 години
Да отлични идеи, признавам. И една от тези велики идеи хайде да ограбим знаещите можещите и надърните и открадното за разпределим по между си, а трохите да раздадем на нуждаещите се. Като човек, който е ограбен безцеремонно от антинародната власт на безотечествения фронт на неграмотника тодор живков, даже съм много мек с тези ***. Искам да попитам кога държавата ще ни върне обратно това, което ни беше отнето на 9.09.1944, плюс дължимите лихви за целия период? Преди 1989г народа живееше на кредит първо с откраднатите пари на хора като мен и после с кредити от запада.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 12 rate down comment 3
nikem
преди 11 години
За мен кадърността на Орешарски е мит и нямаше да коментирам, но ме подразни Сините камъни със странното си сравнение за 29 година. Не може да се дава за пример държава, осъществила масов геноцид срещу българи в Поволжието през 22 и 46 година - измрелите от изкуствено създаден глад са стотици хиляди. Наистина историята трябва да се чете без заобикаляне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още