IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Пламен Орешарски е най-подходящ за премиер на БСП

Кандидатурата на Орешарски е най-силната и отговаряща на нуждите в момента, призна лидерът на левицата

13:29 | 30.03.13 г. 42
Станишев: Пламен Орешарски е най-подходящ за премиер на БСП

Пламен Орешарски ще бъде най-вероятният премиер на правителството на БСП, ако левицата спечели изборите. Това коментира лидерът на партията Сергей Станишев в предавеното "Седмицата" по Дарик радио. 

"За мен той е най-силната кандидатура в този момент, която отговаря на нуждите на страната", смята той и допълни, че е готов да отстоява кандидатурата на финансиста, защото е убеден в личните му качества, почтенност и лоялност. Станишев обясни, че Орешарски е негов кандидат и ще защитава негов избор пред БСП. 

"Кой човек от нашите листи в най-добра степен олицетворява предсказуемост, икономическа компетентност, добра реализация на бюджета, икономически ръст?”, попита риторично Станишев, коментирайки личността на Орешарски. 

Пламен Орешарски е водач на листата на БСП във Варна. 

Преди броени седмици Сергей Станишев обяви, че няма да се кандидатира за премиер, дори и левицата да спечели изборите, мотивирайки това свое решение с факта, че властта за него не е самоцел.

Днес той повтори тази своя теза и отново коментира, че БСП "не ламти за власт". "Ние искаме промяна и БСП да е инструментът за тази промяна", допълни още той. Станишев заяви, че той има голяма подкрепа в ЕС, но ако беше заявил, че ще стане премиер, щеше да се затвори модела на управление. 

Лидерът на БСП коментира още, само неговата партия може да спре ГЕРБ - партия, причинила разруха на икономиката и обедняване на хората. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

18
rate up comment 16 rate down comment 4
Lucifer
преди 11 години
"...За всеки елементарно грамотен човек е ясно, че..." - вярно е само до толкова че явно червените знаят кога исторически е удобно да са на власт и кога да пасуват в опозиция. Може би за това са партия на 122 год. ????... ако искаш да победиш противника, не го подценявай а се учи от неговия опит
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 31 rate down comment 10
Ибн ал Кан
преди 11 години
В България не е важно колко е компетентен и образован един или друг министър!Икономиката отдавна е измислена и едва ли Орешарски/Дянков ще направят научен пробив :) ))) --------По-важен е моралът с който се подхожда към проблемите. И именно той е дефицитен у съзнанието на другаря Орешарски.. според мен :)--------За всеки елементарно грамотен човек е ясно, че растежът и оживлението на икономиката м/у 2003-2009 се дължеше на множество външни/вътрешни циклични фактори и най-малко на някакви 'специални' или 'компетентни' напъни от страна на 'калинките' на БСП :))) Просто, управлението им съвпадна с тези условия.Дори и плоския данък не беше тяхна идея! Толкова за 'компетентността' на Орешарски.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 17 rate down comment 11
Lucifer
преди 11 години
"...не мога да си представя че има трезво мислещо същество което да гласува за тези крадливи и некомпетентни ***!!!..." - има , има...не че съм им фен, опазил ме бог...но фактите са такива: 2,5млн. пенсионери ще гласуват задължително за Орешарски пред алтернативата-Борисов, поне още 150-200 хиляди дето Борисов им изяде пенсионирането и го отложи за времето когато магаретата ще пасат над тях от горе-също, майките с деца, инвалиди, безработни също. И едните и другите крадат, но при хамелеона с мозък оцеляха а при *** се самозапалват от отчаяние, защото няма мозък и не знае как и колко да краде, просто не се сеща тъпанара, че от умрелите няма как и какво да се краде... това са тъжните факти, пред които и господ мълчи и всеки който ги пренебрегне, просто не е в час и ще си иде като пожарникара, с повишено кръвно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 22 rate down comment 10
lashov
преди 11 години
Не бяха ли този и онуй недоразумение Р.ОФч. дето гледаха как икономиката ни прегряваше през 2007 без да направят нищо??? Даже имаха и наглостта да представят за своя заслуга икономическия ръст! Честно казано не мога да си представя че има трезво мислещо същество което да гласува за тези крадливи и некомпетентни ***!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 12 rate down comment 17
Lucifer
преди 11 години
Ако трябва да избираме между един малоумно-плосък и некадърен мутраген, който хората току-що изгониха и един доказано продажен хамелеон....то, къде е избора, бих попитал???...а на тези дето твърдят че хамелеона е кукла на конци, то какво тогава е пожарникара???...и все пак, бих предпочел хора с мозък, поне ще го изгоним после за корупция, но за простака почивен ден НЯМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 26 rate down comment 6
melon
преди 11 години
Дано има останал разсъдък в народа и не гласува за комуноиди...То не, че избора е огромен, ама все пак...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 28 rate down comment 7
SA
преди 11 години
Не беше ли Орешарски тоя финансов министър, който предвиди 4,7 излишък за бюджет 2009, пък после се оказа на минус?Червените може да не ми отговарят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 33 rate down comment 5
Scrooge McDuck
преди 11 години
А каквоооо, Орешарски какво бил? Ами то си има закон там, дали си добър или не трябва да се спазва закона за Бюджета. Иначе защо ги сравнявате, след като не виждате. Толкова ли сте пропаднали вече..*** ви селска картинка.И по точно как Дянков нанесе поразии, като запази финансовата стабилност по време на криза в цял свят.То това е като сравнението м/у ГЕРБ и БСП кои какво направил.Ами БСП управляваше по време на цикъл на развитие в целият свят, и какво стана като си тръгнаха, говореха, че нямало криза, за да може сега да се сравняват само че с какво? *** комануиди сте и сте и невежи, което е срамно вече. Не ни занимавайте с утопиите си. Така ли е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 28
Pyramid
преди 11 години
...От друга страна, обаче, който и какъвто и да е, за да стане премиер, неговите ще трябва да се преборят за властта. Освен това, Дянков нанесе такива поразии,че, добър или лош, Орешарски /според мен/ го превъзхожда с пъти. А за кого ще гласувам...- За себе си !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 24 rate down comment 8
detonator
преди 11 години
Аз не мога да повярвам как още има хора още вярват на партията правила атентати избивала хора и фалирала държавата няколко пъти...Сега разбирам защо в Чалгария никога няма да се оправим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още