IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Пламен Орешарски е най-подходящ за премиер на БСП

Кандидатурата на Орешарски е най-силната и отговаряща на нуждите в момента, призна лидерът на левицата

13:29 | 30.03.13 г. 42
Станишев: Пламен Орешарски е най-подходящ за премиер на БСП

Пламен Орешарски ще бъде най-вероятният премиер на правителството на БСП, ако левицата спечели изборите. Това коментира лидерът на партията Сергей Станишев в предавеното "Седмицата" по Дарик радио. 

"За мен той е най-силната кандидатура в този момент, която отговаря на нуждите на страната", смята той и допълни, че е готов да отстоява кандидатурата на финансиста, защото е убеден в личните му качества, почтенност и лоялност. Станишев обясни, че Орешарски е негов кандидат и ще защитава негов избор пред БСП. 

"Кой човек от нашите листи в най-добра степен олицетворява предсказуемост, икономическа компетентност, добра реализация на бюджета, икономически ръст?”, попита риторично Станишев, коментирайки личността на Орешарски. 

Пламен Орешарски е водач на листата на БСП във Варна. 

Преди броени седмици Сергей Станишев обяви, че няма да се кандидатира за премиер, дори и левицата да спечели изборите, мотивирайки това свое решение с факта, че властта за него не е самоцел.

Днес той повтори тази своя теза и отново коментира, че БСП "не ламти за власт". "Ние искаме промяна и БСП да е инструментът за тази промяна", допълни още той. Станишев заяви, че той има голяма подкрепа в ЕС, но ако беше заявил, че ще стане премиер, щеше да се затвори модела на управление. 

Лидерът на БСП коментира още, само неговата партия може да спре ГЕРБ - партия, причинила разруха на икономиката и обедняване на хората. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 29 rate down comment 10
detonator
преди 11 години
Също така е важно какъв човек е Орешарски със сигурност не е честен и почтен.По скоро е удобен на комуноидите,защото на тях им трябва друг да им държи финансите,и да им прави врътките.Иначе самите комунисти са толкова безкрайно алчни,че като нищо пак биха пуснали печатницата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 24 rate down comment 5
aikmana
преди 11 години
"...преди е бил в СДС, сега е в БСП, от което иде да се каже, че е надпартиен и най-вероятно работи в интересите на България." :))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 38 rate down comment 25
mavericos
преди 11 години
Орешарски е единствения министър, който не осъзна, че има световна финансова криза. Мисля, че Дянков е в пъти по-компетентен от Орешарски, Г-н Пламен Орешарски е червеното петно в българската история, което договир 1 милиард лева от българския резерв в споразумение с Иван Искров от БНБ да вложат този милиард в търговски банки избрани по непрозрачен принцип (: А кажете ми. кой от тези червени *** искате да ви клати.... Другаря СерГЕЙ защитаващ руските интереси с БЕЛЕНЕ при положение, че произвеждаме 12 гигавата електроенергия... потребяваме 4-5 Гигавата и изнасяме 0,3 гигавата .... на майка им ... червената ..... ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВСЕКИ ДРУГ НО НЕ И ЗА БСП. ДОРИ Червените *** да излъчат опитет и компетентен кандидат той няма как да бъде политически неутрален...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 25 rate down comment 38
LuckyYou
преди 11 години
Аз доколкото знам за Орешарски той е доказал се експерт и много много няма значение цвета на партията - преди е бил в СДС, сега е в БСП, от което иде да се каже, че е надпартиен и най-вероятно работи в интересите на България. Важното е обаче, че той знае какво е икономика и знае как да създаде благоприятни условия за развитието и, за разлика от недоразумението Дянков.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 22
markov
преди 11 години
Ти едно и също постваш във всички теми маи да не си бот ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 50 rate down comment 23
detonator
преди 11 години
Станишев и Орешарски окрадоха хората от 2007 до 2009 хвърлиха им червена мълга в очите и с успешно надуване на имотният балон трансформираха публичният дълг в частен. Преведено на *** език хората теглеха кредити,а пък държавата им прибираше данъците и думкаше рекордни излишъци.И никой не ги предупреди.Всичко това беше опаковано и успешно представено като "инвестиции". Станишко и Орешарски скандираха балона се надува,надувайте момчета,да стане на парчета и после следващите да се оправят.Орешарски успешно се превърна в инструмент за геноцид а пък тук някакви му се кланят като на божество.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 36 rate down comment 23
markov
преди 11 години
Ако БСП ще ни клатят следващия мандат, леко утешаващо е че Орешарски ще е премиер.Поне е доказал че е разбира от държавни финанси и от ниско данъчно облагане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 15
OMG
преди 11 години
Добър специалист е Орешарски, само компанията на Сергея му е големия враг и свежда шансовете му до кръгло зеро. Мен окончателно ме спечели като се забърза да разтуря "седянката".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още