IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП обеща минимална работна заплата от 450 лева

От политическата сила предлагат по-висока ставка за облагане на най-големите доходи и запазване на 10-процентовата за хората с масови доходи

20:37 | 02.04.13 г. 24
<p>
	Представители на политическата сила при предаването на документите за регистрация за изборите в ЦИК. <em>Снимка: БТА</em></p>

Представители на политическата сила при предаването на документите за регистрация за изборите в ЦИК. Снимка: БТА

Минималната работна заплата да достигне 450 лева до края на мандата, предвижда предизборната платформа на БСП. Също толкова се предвижда да достигне и обезщетението за отглеждане на дете от една до двегодишна възраст.

След тричасова дискусия в Националния съвет на партията по предложения проект за предизборна платформа на БСП, заместник-председателят Янаки Стоилов обяви акцентите в нея.

"Червената партия" смята от 2014 година да въведе по-висока ставка за облагане на най-високите доходи. Прагът се уточнява, както и ставката. Най-ниските доходи ще бъдат компенсирани с 10%-но увеличение на минималната заплата.

Хората, които получават масовите доходи, ще бъдат облагани по същия начин, уточни Стоилов.

Левицата обещава разкриване на поне 250 000 работни места по време на мандата чрез вътрешни и външни инвестиции. Подготвят се законодателни промени, така че на всеки млад човек да се предложи работа или обучение за заетост не по-късно от четири месеца след завършване на образование.

Левицата гарантира и в съкратени срокове разплащане на дължимото към бизнеса. Освен това БСП се ангажира да спре нарастването на осигурителния стаж и възрастта за пенсиониране и с ежегодно осъвременяване на пенсиите в съответствие с инфлацията и ръста на осигурителния доход.

До определен лимит токът да се плаща по по-ниска тарифа, предвижда още предизборната платформа на БСП. В областта на здравеопазването пък ще се премахнат лимитите за направление при специалист и делегираните бюджети за болниците.

Още предизборни обещания четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 8 rate down comment 0
i_ivanov80
преди 11 години
Пази боже тези да са на власт!!!Сбирщина от крадци и национални предатели!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 14 rate down comment 0
i_ivanov80
преди 11 години
Пази боже тези да са на власт!!!Сбирщина от крадци и национални предатели!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 9
hagan
преди 11 години
като чета тука някаква философска камара има всеки вика така не може а не дава решения освен мъгляви обяснения като подобряване на бизнес средата и повишаване на работо способността и ефективността на трудааз съм сигурен че никой от тези философи пишещи по форумите няма около него хора работещи на минимална заплата сигурно си мислите че минимална получават *** докато ходят да крадат или някой който нищо не вършимного сте в заблуждениеоколо мен има хора които работят за минимална по 8-10 часа и ако напуснат да си намерят работа по платена чакат 10 човека да почната защото нямат друга работа а шефа кара бентли а синовете имат ферарита без изобщо да работят тези хора само административно могат да дигнат заплатите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 16 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
*** : " Ние имаме пари зад граница. Там си стояха заради Дянков който щеше да ни търси обяснения. Сега го няма и ние ще се върнем като "чуждестранни" и местни инвеститори. Гладни сте нали? Е..ще създадем "поне 250 000 работни места по време на мандата" Ще ви платим да построите стената на бъдещия ви затвор и вие трябва да се радвате!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 2
STRAHO
преди 11 години
"Минималната работна заплата да достигне 450 лева ДО КРАЯ на мандата":D:D:D ..ха ха ...Ми то на фона на якото печатане на банкноти в световен мащаб си е едно голямо нищо! Т.е .... "обещаваме ви да си живеете както досега!" Ако има разлика за някой, то тя ще е за тези около хранилката наречена бюджет! Там наредени вече ще цоцат вече безпрепятствено ***. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 21 rate down comment 1
profit1
преди 11 години
Най много ми хареса определението "Масови доходи" как да не станем социалисти.Искаме "Масови доходи"комуни безплатна любов и във всяко село да леем стомана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 19 rate down comment 2
индианеца
преди 11 години
Основната цел на партията е да изземе колкото може повече пари, които след това да преразпредели на основните си избиратели. Икономика .. ала-бала.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 4
THE TRADER
преди 11 години
Ще ви обещаят и да ви свалят звездите, само да се докопат до властта! Само гледат какви са настроенията и веднага казват това, което искате да чуете! А като захапят кокала ги хваща умопомрачението и не мислят за нищо друго, освен да крадат, като за последно, стават високомерни и нагли, не забелязват нищо друго, освен себе си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 31 rate down comment 5
Han Krum
преди 11 години
С този популизъм, няма и много стари хора да им се вържат на глупостите.......под 10 %......честито на червените б...ци...:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още