fallback

Левон Хампарцумян: Няма ясна тенденция за лошите кредити

Разширяването на обсега на закона за публичност на доходите е „севернокорейска работа“, смята банкерът

10:55 | 03.04.13 г. 22

Няма ясна тенденция по отношение на лошите кредити, коментира в ефира на „Нова телевизия“ банкерът Левон Хампарцумян. Според него в някои месеци има увеличение, в други – намаление. „Няма ясна тенденция към намаление, но поне няма и към растеж“, каза той.

„Най-добре е като видиш, че някой не може да понесе кредит, просто да не му го даваш“, коментира Хампарцумян, но допълни, че житейските ситуации се променят и банките трябва да започнат възможно най-рано да работят с клиенти, когато те изпаднат в затруднено положение.

„Имаме интерес нашите клиенти да ползват повече от един продукт и да не се разочароват от банките“, допълни още той.

Като член на управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Хампарцумян коментира и създалата се ситуация в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Според него с напускането на съвета отпада и задължението на работодателите да подават декларации за доходите и имуществото им, както се изисква от променения наскоро закон за публичност на доходите. Разширяването на обхвата на закона той определи като „севернокорейска работа“.

Припомняме, че във вториник работодателските организации официално напуснаха Националния съвет за тристранно сътрудничество, като обявиха за противоконституционни поправките в закона, които бяха гласувани на едно от последните заседания на парламента.

Самият автор на текста - Яне Янев, обаче заяви, че дори и променените текстове да бъдат атакувани в Конституционния съд, задължението за подаване на декларациите до 9 април не отпада. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:07 | 13.09.22 г.
fallback