IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общественият съвет по здравеопазване набеляза 34 спешни проблема за обсъждане

Следващата седмица съветът ще обсъжда промените в нормативната уредба, с която се регламентират цените на лекарствата

17:36 | 05.04.13 г.
Общественият съвет по здравеопазване набеляза 34 спешни проблема за обсъждане

Общественият съвет по здравеопазване набеляза 34 спешни точки за обсъждане, а проблемите, които консултативният орган трябва да разгледа са най-малко 50, предаде БТА.

Днес се състоя първото заседание на обществения съвет, на което е бил обсъден правилникът за неговата работа. Решено е заседанията да се провеждат поне веднъж месечно, а извънредни събрания да могат да се свикват от една трета от членовете. Решенията ще се взимат с две трети мнозинство.

Съветът се състои от 11 членове, като трима от тях са представители на здравното министерство, четирима – на съсловните организации, и още четирима – на пациентските. Председател на органа е зам.-министъра на здравеопазването Мирослав Ненков.

Следващата седмица съветът ще обсъжда промените в нормативната уредба, с която се регламентират цените на лекарствата.

Предстои съветът да обсъди и стратегията за развитието на здравния сектор, както и бъдещите нормативни актове. Решенията на съвета няма да са задължителни, тъй като това е орган с консултативен характер към министъра на здравеопазването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още