IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До месец започва ремонт на мостовете по "Хемус" и "Тракия"

Вече са избрани и фирмите изпълнители, увери служебният министър на регионалното развитие Екатерина Захариева

16:26 | 18.04.13 г.
До месец започва ремонт на мостовете по "Хемус" и "Тракия"

Ремонтите на трите моста – при Витиня на магистрала "Хемус" и два на магистрала "Тракия", ще започнат в рамките на месец. Това обяви днес в Русе вицепремиерът и регионален министър в служебния кабинет Екатерина Захариева, предаде БТА.

Тя уточни, че проектите са готови, вече са избрани и фирмите, които ще изпълнят дейностите по ремонтите.

„Все пак имайте предвид, че за да започне един ремонт, трябва да се направи и проект, трябва да се избере и фирма. Всичко това е факт, проектите са готови и за трите моста, одобрени са, така че сме на финалната права. Получих уверение от Лазар Лазаров, директорът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), че в рамките на месец ще започнат ремонтите на трите моста”, увери Захариева.

Министърът напрви коментар и за състоянието на Дунав мост. По повод ремонта на образувалата се преди 10 дни дупка на пътното платно по моста стана ясно, че той ще бъде извършен за сметка на фирмата, направила рехабилитацията на съоръжението в българския участък през септември 2011 г. 

„Проблемът е, че мостът е стар и е натоварен много повече, отколкото неговата конструкция понася. Считаме, че е необходим втори мост, който да отговаря на новите съвременни изисквания. Ще се направи анализ и като говорим за пътя Русе-Свиленград, ще се говори и за втори мост край Русе”, допълни регионалният министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още