fallback

Скандалите с подслушването продължават

Твърди се, че героите в новия запис са Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов

13:52 | 26.04.13 г. 48

Скандалите с подслушвания, записани разговори и компромати продължават с пълна сила. След като вчера бившият земеделски министър Мирослав Найденов хвърли „бомба“, че Цветан Цветанов е организирал подслушване на всички министри от кабинета „Борисов“, а в последствие вторият се закле в децата си, че такова нещо няма, в медиите изтече нов запис.

Твърдението е, че записаният разговор е между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов.

Самият запис бе разпространен от анонимен източник на редакционните пощи на редица медии. Имейлите са изпратени от boykonaydenov@mail.ua. Анонимният подател се представя като служител на СДОТО – „един от тези, които ви подслушват“.

Той посочва, че е участвал в нерегламентирано подслушване в началото на април тази година на среща между Бойко Борисов, бившия министър на земеделието Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов в „Двете халби“.

„На нея се обсъждаше какви са възможностите да бъде прекратено делото за корупция, по което Мирослав Найденов е обвиняем, и куп други неща, касаещи  държавата. За да отидем на тази „тренировъчна мисия“, бяхме изпратени с обяснението, че е по разпореждане на Цветанов, въпреки че министърът на вътрешните работи тази сутрин беше Петя Първанова“, обяснява анонимният подател, който е подписал писмото си като Бойко Найденов Кокинов.

Разговорите съдържат нецензурни думи, все още не е ясно дали записите, на които се чуват гласовете на Борисов, Найденов и Кокинов, са автентични. Публикуваме изнесената стенограма без редакторска намеса. Пълна стенограма може да прочетете в Dnes.bg Самите записи може да чуете ТУК, ТУК и ТУК

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:07 | 13.09.22 г.
fallback