IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандалите с подслушването продължават

Твърди се, че героите в новия запис са Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов

13:52 | 26.04.13 г. 48
Скандалите с подслушването продължават

Скандалите с подслушвания, записани разговори и компромати продължават с пълна сила. След като вчера бившият земеделски министър Мирослав Найденов хвърли „бомба“, че Цветан Цветанов е организирал подслушване на всички министри от кабинета „Борисов“, а в последствие вторият се закле в децата си, че такова нещо няма, в медиите изтече нов запис.

Твърдението е, че записаният разговор е между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов.

Самият запис бе разпространен от анонимен източник на редакционните пощи на редица медии. Имейлите са изпратени от boykonaydenov@mail.ua. Анонимният подател се представя като служител на СДОТО – „един от тези, които ви подслушват“.

Той посочва, че е участвал в нерегламентирано подслушване в началото на април тази година на среща между Бойко Борисов, бившия министър на земеделието Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов в „Двете халби“.

„На нея се обсъждаше какви са възможностите да бъде прекратено делото за корупция, по което Мирослав Найденов е обвиняем, и куп други неща, касаещи  държавата. За да отидем на тази „тренировъчна мисия“, бяхме изпратени с обяснението, че е по разпореждане на Цветанов, въпреки че министърът на вътрешните работи тази сутрин беше Петя Първанова“, обяснява анонимният подател, който е подписал писмото си като Бойко Найденов Кокинов.

Разговорите съдържат нецензурни думи, все още не е ясно дали записите, на които се чуват гласовете на Борисов, Найденов и Кокинов, са автентични. Публикуваме изнесената стенограма без редакторска намеса.

Пълна стенограма може да прочетете в Dnes.bg

Самите записи може да чуете ТУК, ТУК и ТУК

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

34
rate up comment 1 rate down comment 2
Сините камъни
преди 11 години
Юристите си плащат за заглушителни системи на офисите, за да не бъдат подслушвани, а един министър председател не е и помислил за това, което ме кара да мисля, че не крие кой знае какво. Б.Б. поне има воля за промяна в името на народа, каквото не виждам в другите, освен Яне Янев може би. Вярно, по наивен е, отколкото трябва, но като си помисля, че заради Мирослав Найденов махнаха Дянков! То било пълно с троянски коне, спънати предварително от БСП.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 3 rate down comment 1
jelenski
преди 11 години
Излязоха им кирливите ризи на всичките. Това е вече тотално краят на ГЕРБ. Такъв цирк никога не е имало дори и в България забавно е да гледаш как едни полуграмотни, нагли мутри се клепят взаимно Найденов, Цветанов, Борисов. И като се замислим, че тези хора ни управляваха почти 4 години. Ужас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 3 rate down comment 1
Biso
преди 11 години
Записът е правен от един от тримата участници в срещата. Този, чиито глас се чува през цялото време е Мирослав Найденов. В моментите, когато няма допълнителен шум се чува и сърцебиене. Фактът, че един бивш министър отива на подобен разговор подготвен да го записва и очевидно да го запази с цел използването му по-късно, говори много за атмосферата и начина на работа във висшите редици на ГЕРБ.http://***.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/04/26/2050156_kakvo_razbrahme_ot_podslushaniia_razgovor/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 6 rate down comment 3
bgMan
преди 11 години
Забелязвате виждам че тези плъхове, манипулатори и фалшификатори продължават да ни мислят за ***.Няма по-лошо от *** около БСП и ДПС.Тази система за следене и подслушване не е била създадена от ГЕРБ, а веднага след 1944 г. та до днес. Безспорните грехове на Бойко са че я е използвал както всички преди него. Но това ДРУГАРЧЕТА (jelenski + Lucky You) защо да го прави най-лош от всичките. По-скоро е най-наивен и глупав да се оплете в капаните ви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 1 rate down comment 1
Chick-Chirick
преди 11 години
Н.К.: Братко, дишат ти във врата. Кой ти диша, не знам. Познай от три пъти. Големият началник да каже...Б.Б.: Кой?Тааааа къде е това с ДРУГАРЯ, ДРУГАРЮ ???!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 2 rate down comment 0
Chick-Chirick
преди 11 години
Н.К.: Защо ми скача президента, ве? Бил съм твой човек, не знам кво било...Б.Б.: Който е казал, че си мой човек, то това е хубаво.Н.К.: А, хубаво ама, началникът ми каза, че президентът му се скарал. Казал му докога ще ги търпиш тия двамата?Б.Б.: Кои?Н.К.: Мене и Роман. Както се казва, не са хубави тия работи. Репресират ме. Червените ме репресират. Всички ме репресират.Б.Б.: Прокопиев. Прокопиев заради...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 7 rate down comment 1
Biso
преди 11 години
"Борисов бръкна на няколко места доста дълбоко в раната и в момента цялата пролетариатна машина е скочила срещу него."..................................Съгласен съм!Виждайки какво се случва, за мен стой въпроса за кого да гласувам на предстоящите парламентарни избори! Или по-скоро да гласувам за по-малкото зло. А по мое скромно мнение, БСП не са по-малкото зло!Както е казал поета - "И тия и ония, всичките са маскари!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 2 rate down comment 0
Biso
преди 11 години
Това означава, че на телефона на М. Найденов трябва да е инсталиран софтуер, който да позволява подслушване. Нещо, напълно възможно. Даже даваха по телевизията как става това, като телефона даже предаваше и картина!Но този, който подслушва не може да гарантира, че батерията на телефона няма да се изтощи след известно време, или телефона няма да бъде оставен в друго помещение, и че целия разговор ще бъде записан, което е целта на такива мероприятия! Трябва да се играе на сигурно, има среща - има запис. Ако разбирасе не са взети мерки, гарантиращи невъзможност за подслушване.Оставам на мнение, че М. Найденов да е участвал съзнателно, за което говорят останалите му действия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 7 rate down comment 3
LuckyYou
преди 11 години
ГЕРБ са най-мръсните и долни хора, които погубиха цялата държава. Ето част от СРС-тата:Кокинов към Найденов: Братко дишат ти във врата и то яко. Не съм аз. Познай кой е от 3 пъти.Найденов: Кой?Кокинов: ДРУГАРЯ НАЧАЛНИК (ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ОБРЪЩЕНИЕТО) да каже. ББ: Кой ?Нещо да ви направи впечатление ? Как се обръщат тия хора към ББ? Другарят началник ? Кой е комуниста тука а ? ГЕРБ е комуниста. С нейните похвати на ДС!!!! Долу ГЕРБ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 9 rate down comment 3
i_ivanov80
преди 11 години
Знаете ли, от една страна е тъжно, че представители на 2 от уж независимите власти комуникират по между си, при това по такъв циничен начин.От друга страна твърденията, че ГЕРБ контролират държавата се разбиват на пух и прах, защото иначе такъв запис никога не бил направен.Истината според мен е, че наистина Борисов бръкна на няколко места доста дълбоко в раната и в момента цялата пролетариатна машина е скочила срещу него.Въпросът, който всички ние трябва да си зададем е какъв е нашия приоритет?! Искаме ли отново коалиция БСП-ДПС да управлява и спомняме ли си какво стана тогава. Случайно ли сега Станишев и кученцата му изкараха всички тези компромати? Страх ли ги е? Ако да от какво?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още