IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Найденов става защитен свидетел, остава обвиняем по три дела

Бившият земеделски министър е дал нови данни на прокуратурата по скандала с подслушванията

17:08 | 25.04.13 г. 1
Найденов става защитен свидетел, остава обвиняем по три дела

След като по-рано днес стана ясно, че на ексминистъра на земеделието Мирослав Найденов е назначена охрана след негова молба, от прокуратурата поясниха, че по закон има два вида защита за свидетеля - като му се назначи лична охрана или ако той остане анонимен при даването на показания. Това заяви говорителят на прокуратаурта Румяна Арнаудова.

Така Найденов придобива качеството на защитен свидетел, като това по никакъв начин не облекчава положението му на обвиняем по другото производство, по което прокуратурата вече му повдигна обвинения, уточни Арнаудова.

Ексминистърът бе привлечен като обвиняем по три досъдебни производства - за принуда, корупция и злоупотреба със служебно положение.

От изказването на Арнаудова стана ясно, че Мирослав Найденов е дал нови данни на прокуратурата, но засега не може да бъдат дадени повече подробности около тях. „Обстоятелства за това какви показания е дал свидетелят Найденов не мога да дам“, категорична бе говорителката на СГП. По нейни думи разпитът на Мирослав Найденов е започнал много скоро след като е приключило телевизионното му участие в bTV, при което той обяви, че ексвътрешният министър Цветан Цветанов е подслушвал целия кабинет на Бойко Борисов.

Арнаудова уточни, че само земеделският министър ще се ползва с протекции на МВР, но не и семейството му. По нейни думи показанията, които е дал Найденов днес, ще бъдат проверени и чрез други способи, за да се съберат необходимите доказателства. Арнаудова отказа да каже директно дали бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и експремиерът Бойко Борисов също ще бъдат призовани като свидетели. Ако се наложи, всеки от тях ще бъде разпитан, категорична бе Арнаудова.

Още новини за България четете в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 11 години
За 24 години правителствата ни докараха до просешка тояга, играейки с приятелчета си и оттук и отвън.Да се вкара закон, за 24 часа официално подслушване на държавните служители, докато България не се вдигне на крака! Аман от "родословни ***"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още